SRAMOTA

Cijeli grad je zavijen u crno, a gradonačelnika nema ni na mapi. Naime, on je na odmoru!

Šapić se oglasio na društvenim mrežama gdje je izjavio sućut obitelji stradalih

Aleksandar Šapić

 Tom Dubravec/ Cropix

Nakon nezapamćene tragedije u školi “Vladislav Ribnikar” u Beogradu u kojoj je stradalo devet osoba nakon što ih je ubio učenik Kosta K. (14), gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić uputio je sućut porodici stradalih, piše Slobodna Dalmacija.

No kako pišu srpski mediji, upadljivo je kako se prvi čovjek glavnog grada nije pojavio u srijedu gradu.

“Kao gradonačelnik, Šapić je barem simbolično morao biti sa svojim sugrađanima u ovim teškim trenucima za obitelji stradalih i sve građane Srbije. Za to vrijeme, bio je na odmoru i osim objave na društvenim mrežama, nije se oglašavao”, piše Nova.rs.

Osim objave na društvenim mrežama, uočljivo je bilo da se Aleksandar Šapić nije pojavio u blizini škole ili istupao pred kamerama, niti se oglašavao službenim priopćenjima nakon ovog zločina. Šapić nije ni u srijedu uvečer bio sa građanima koji su zapalili svijeće i položili cvijeće sa tragično preminulu djecu.

Prema informacijama Nova.rs, Šapić se trenutno nalazi na odmoru u inozemstvu.

Osim toga,, kao gradonačelnik Beograda nije uputio nikakvo priopćenje oko cijelog slučaja, što bi kao prvi čovjek Beograda morao napraviti.

Nova.rs piše da je dio Vlade Srbije uspostavio kontakt sa Šapićem kako bi se uključio nakon velike tragedije, ali je, kako kažu naši izvori, on poručio „da nije nadležan“.

Umjesto toga, Šapić se oglasio na društvenim mrežama gdje je izjavio sućut obitelji stradalih.

“Kao gradonačelnika Beograda, ali, prije svega, kao čovjeka i oca, duboko me je potresla vijest o jutrošnjem tragičnom događaju, nezapamćenom u povijesti našeg grada. U ime Grada Beograda i u svoje osobno ime, izražavam najdublje saučešće obiteljima poginule djece i portira svjesni neopisive boli i tuge koju osjećaju obitelji nastradalih nakon ove tragedije i nenadoknadivog gubitka”, napisao je Šapić na Instagramu.

“Kao gradonačelnika Beograda, ali, prije svega, kao čovjeka i oca, duboko me je potresla vijest o jutrošnjem tragičnom događaju, nezapamćenom u povijesti našeg grada. U ime Grada Beograda i u svoje osobno ime, izražavam najdublje saučešće obiteljima poginule djece i portira svjesni neopisive boli i tuge koju osjećaju obitelji nastradalih nakon ove tragedije i nenadoknadivog gubitka”, napisao je Šapić na Instagramu, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 06:14