IZGUBLJENI VOJNICI

Cijeli ruski bataljun predao se Ukrajincima: ‘Nismo ni znali da je počela invazija...‘

Vođa ovog voda je navodno za invaziju čuo tek u srijedu i vjerovao da se vraćaju kući
 Anatolii Stepanov/AFP

Cijeli ruski bataljun predao se ukrajinskoj vojsci istočno od grada Harkova. Među desecima vojnika koji su zarobljeni bili su i Rafik Rakmankulov (19) i Mgomd Mgomdov (26) iz Kiziljurta koji su Ukrajincima pokušavali objasniti da nisu došli pucati na njih, nego su samo 'češljali teren'.

Još četiri ukrajinska vojnika, osoblje borbenog pješačkog vozila, zarobljeni su od strane ukrajinskih snaga blizu Luganska ovog jutra. Fotografirali su ih kako leže s licem prema dolje dok su im jakne bile navučene preko glave nakon što su ih uhitile jedinice iz Kijeva.

image
Anatolii Stepanov

Zapovjednik ukrajinskih oružanih snaga je kasnije rekao da su njegovi vojnici zarobili vojnike na motociklima, a koji su se predali.

Vijest je objavljena uz fotografiju čovjeka, za kojeg se vjeruje da je njihov vođa, a koji ima povezanu ruku i krvavu uniformu na kojoj piše 'Ruska vojska'.

- Nismo ni znali da je počela invazija, mi smo se samo vraćali kući - rekao je vođa.

image
Anatolii Stepanov/AFP

Konstantin Bujinčev navodno je rekao:

- Nismo došli ovdje da bi ubijali. Nismo se trebali boriti, samo smo prikupljali informacije.

Ukrajinski vojnici su kasnije viđeni kako povlače trupe iz samoprozvane Narodne republike Lugansk nakon što su privedeni za vrijeme napada na grad Schast'ye ovog jutra.

image
Anatolii Stepanov/AFP
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 06:07