BARBARSKI ZLOČIN

Cijeli svijet zgrožen snimkom navodne kastracije ukrajinskog vojnika: ‘To je djelo zloglasnog čečenskog bataljuna‘

Na snimci, objavljenoj na proruskoj Telegram stranici, može se vidjeti vidi ruski vojnik ili plaćenik kako sakati jadnog muškarca

Snimka kastracije ukrajinskog zarobljenika

 Telegram/Screenshot

Na zastrašujućoj snimki objavljenom na internetu u četvrtak prikazana je kastracija ukrajinskog ratnog zarobljenika.

Iako se ne može sa sigurnošću potvrditi autentičnost videa, na snimci, koja je objavljena na proruskoj Telegram stranici, može se vidjeti ruski vojnik ili plaćenik koji nosi crni šešir s resicama i sakati jadnog muškarca

Žrtva u videu nosi maskirnu uniformu, kakvu obično imaju ukrajinski vojnici. Usta su mu začepljena, a ruke vezane iza leđa. Leži bespomoćno na podu dok čovjek u ruskoj uniformi, koja ima oznaku "Z", koristi skalpel kako mu razderao odjeću, a zatim počinje nešto što je vrlo vjerojatno kastracija. Pritom izvikuje ponižavajuće uvrede na ruskom. Na videu se vide i dvojica muškaraca koji su vjerojatno pripadnici iste jedinice kao i muškarac sa šeširom.

Iako je nejasno kada je video snimljen, sličan čovjek s crnim šeširom s resicama pojavio se u lipnju u emisiji ruske državne medijske kuće RT, sugerira Yahoo News.

Na toj se snimci može vidjeti spomenuti muškarac s poluautomatskim snajperom Dragunov kako hoda oko kemijske tvornice Azot u Severodonjecku netom nakon ukrajinskog povlačenja iz grada. U objavi na Telegram kanalu RIA Novosti, ruska novinska agencija identificirala je muškarca kao člana zloglasnog čečenskog bataljuna specijalaca "Akhmat".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 02:01