BIZAR IZ SRBIJE

CIJELOJ ZGRADI ISKLJUČILI STRUJU ZBOG DUGA IZ 1962. 'Ovo je strašno. Mrak, tama, a sve račune sam plaćala uvijek'

Stanari neplatiše su očajni jer je njihov haustor i stubište, sada u mraku, postao kažu sjecište narkomana koji koriste mrak
 Igor Soban/Cropix

Stanovnici zgrade u ulici Zmaj Jovinoj 28 u srbijanskom gradu Kragujevcu neugodno su se iznenadili kada im je isključena rasvjeta i to zbog duga iz 1962 godine. Naime, nakon 51 godine čekanja da se dug naplati, djelatnicima Elektrošumadije napunila se čaša strpljenja : odlučili su da je bilo dosta te su pokazali nemarnim stanarima zgrade da s njima nema šale. Jednog prosinačkog jutra radnici su stigli bez najave i opomene te isključili struju i plombirali sandučić, odlučni da struju neće uključivati dok se polustoljetni dug ne namiri.

Stanari neplatiše su očajni jer je njihov haustor i stubište, sada u mraku, postao kažu sjecište narkomana koji koriste mrak, a jedna susjeda je, kažu bila i žrtvom napada manijaka koji je izronio iz tame hladnog hodnika. Stanovnici zgrade hodaju po hodnicima s lampama i svijećama u rukama te najavljuju pravnu bitku s birokratima iz mjesne elektre koji također ne popuštaju.

Kako kaže predstavnik stanara Boško Radivojević, uvjeti života su nenormalni, pa je čak i jedna slijepa starica, zbog ovakvog stanja i mraka u zgradi, otišla živjeti kod sina dok se stanje ne sredi.

- Ovo je strašno. Mrak, tama, a sve račune sam plaćala uvijek. Živim kao da sam u nekom zatvoru – kazala je za beogradske medije Živka Milošević s trećeg kata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 09:06