SASVIM SAM

'CIJELU ZIMU SE GOMILAO' Kanađanin tjednima bio zatočen u kući okruženoj dvometarskim nanosima snijega: 'Jeo sam samo konzerve...'

 
 Ottawa Police

Policija u Ottawi krajem tjedna pritekla je u pomoć starijem muškarcu koji je tjednima bio zatočen u vlastitom domu zbog snijega koji se nagomilao ispred ulaznih vrata i oko kuće.

Kanadska policija, koja je došla na dojavu zabrinutih susjeda koji su se upravo bili vratili s odmora na Floridi, napisala je u nizu objava na Twitteru da je "na mjestu događaja naišla na količinu snijega koji se gomilao čitavu zimu na ulazu" u kuću te da u snijegu "nije bilo stopa ni znakova života".

Prokrčivši put do kuće i strahujući od najgoreg, policajci su zatekli muškarca "sasvim samog, živog i zdravog". Rekao im je da je "čitavu zimu jeo konzerve iz ostave jer je bio zatrpan u snijegu" i štedio je na hrani.

Policijski službenici očistili su snijeg, za što im je trebalo dobrih sat i pol vremena, uz pomoć ralice komunalne službe kojom su uklonili gromade leda.

U kanadskoj prijestolnici od početka zime palo je više od dva metra snijega, od čega više od 30 cm u mećavi sredinom veljače zbog koje su škole bile zatvorene.

Policija nije otkrila koliko dugo vremešni muškarac nije mogao izaći iz kuće, a mjesni tisak piše da je njegova izolacija potrajala nekoliko tjedana.

Ottawa Police

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. listopad 2021 05:11