show u beogradu

Cijepljenje trebalo početi u 12, a u 9 je već nastao kaos: ‘Nismo ovdje zbog poklon bonova...‘

‘Ovde sam došao zato što mi je blizu i zbog vaučera, da se ne lažemo. A i zato što se moram cijepiti‘
Cijepljenje u Beogradu
 Screenshot/Youtube

Cijepljenje u trgovačkom centru Ušće u Beogradu trebalo je, prema najavi, početi danas u 12 sati, ali već oko 9 u redu je stajalo oko stotinu ljudi, zbog čega su punktovi otvoreni sat i pol ranije, piše Nova.rs. Iako većina tvrdi da se za cijepljenje u Ušću nije odlučila zato što će prvih 50 građana dobiti poklon bonove od po 5.000 dinara (malo više od 300 kuna) za kupovinu u određenim trgovinama, neki su u red stali još oko 6 sati ujutro.

Građani u prvim redovima ispred punkta za cijepljenje rekli su da su stigli jutros oko 6.20, a zaštitar je dodao da je u 8 sati, kada su vrata trgovačkog centra otvorena, ispred čekala veća grupa građana.

'Cijepim se zbog zdravlja, zbog sebe, ne zbog poklon bonova, kako se stalno priča. Poklon bonovi uopće nisu bitni, bitno je čovjeku zdravlje. Imam unuku, kći i zeta i svi su cijepljeni, jedino ja nisam', kaže Beograđanka koja je stala u 'prvih 50'.

Na pitanje zbog čega se odlučila cijepiti baš u Ušću, kao razlog je navela blizinu.

Andrijana koja je već oko 10.45, među prvima primila cjepivo kaže da se odlučila cijepiti upravo ovdje zato što nije potrebno zakazivanje.

'Cijepim se zbog putovanja. To mi je glavni motiv', kaže i dodaje da bi se cijepila i na drugom mjestu, samo je bilo pitanje vremena.

Objašnjava da je jutros stigla prva i već ima plan kako će potrošiti poklon bon koji je dobila.

'Ne znam što se točno može kupiti, vaučer je samo za 'Fashion and friends'. Možda uzmem neki lijepi novčanik', kaže. Ana tvrdi da je na red za cijepljenje naišla slučajno, kada je krenula izvaditi neki dokument.

'Protivnik sam cijepljenja, ali bez toga neću moći putovati i to je jedini razlog zašto se cijepim. Ne znam ni što sam dobila', rekla je.

Građani koji su bili među posljednjih 50 u redu, kažu da su stigli oko 7.30. Tko je stigao kasnije, dobit će samo ono što je i najvažnije – cjepivo.

'Ovde sam došao zato što mi je blizu i zbog vaučera, da se ne lažemo. A i zato što se moram cijepiti', kaže Radenko i objašnjava kako planira potrošiti poklon bon:

'Uzet ću tenisice, svojoj gospođi, ne sebi.'

Nakon što je prvih 50 građana ušlo na cijepljenje, u redu je ostalo najmanje još toliko, dok su drugi nastavili pristizati. Najavljeno je da će cijepljenje danas trajati do 20 sati, dok će punktovi u Ušću sutra biti otvoreni od 10 sati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 13:24