RIGOROZNI ZAKONI

ČILEANSKI PREDSJEDNIK POHVALIO SILOVANU DJEVOJČICU (11) JER JE ODLUČILA RODITI Izazvao žestoku raspravu

Čile je jedna od šest zemalja na svijetu koje zabranjuju pobačaj pod bilo kakvim okolnostima.
 YouTube

Predsjednik Čilea Sebastián Piñera pohvalio je 'ozbiljnost i dubinu razmišljanja' 11-godišnje silovane djevojčice koja je izjavila kako želi roditi dijete unatoč boli koju je proživjela i da će ga voljeti premda je od čovjeka koji ju je povrijedio.

- Zamolio sam ministra zdravlja da osobno pazi na njezino zdravlje. Trudna je već 14 tjedana, a jučer nas je sve iznenadila svojom zrelošću i dubinom razmišljanja kada je rekla da uprkos boli koju joj je silovatelj nanio želi roditi dijete i brinuti o njemu - izjavio je Piñera.

Djevojčica poznata samo po imenu Belén ide u peti razred, a zatrudnjela je nakon što ju je silovao očuh. Majčin partner koji ju je seksualno zlostavljao pune dvije godine je uhićen, a majci je zabranjeno približavati se djevojčici nakon što je izjavila da je seksualna veza bila sporazumna. Slučaj je policiji prijavila baka po majci.

Medicinski i psihološki stručnjaci kritizirali su Piñeru i kazali kako Belén, koja je bebu usporedila s lutkom, u toj dobi nije dovoljno zrela da bi razumjela što ju čeka.

Predsjednikovi komentari izazvali su bijes na društvenim mrežama, a slučaj ove djevojčice dodatno je podgrijao žestoku raspravu o pobačaju u Čileu, koja je jedna od šest zemalja na svijetu koje ga zabranjuju pod bilo kakvim okolnostima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 17:00