IMALA DRUGA POSLA

‘Čim je rulja upala u Kongres, poslala sam Melaniji poruku, a nakon njezina ledenog odgovora dala sam ostavku!‘

Melania Trump je u vrijeme pobune bila u Bijeloj kući i nadgledala fotografiranje namještaja i tepiha
Melania Trump (lijevo), pobunjenici u zgradi Kongresa (desno)
 AFP, Profimedia

Bivša prva dama SAD-a Melania Trump odbila je pozvati na nenasilje i smirivanje situacije kad su pobunjenici 6. siječnja upali u Kapitol, potvrdila su dva upućena izvora za CNN.

Kazali su i da joj je njezina tadašnja asistentica Stephanie Grisham poslala poruku sljedećeg sadržaja: - Želite li možda objaviti na Twitteru da su 'mirni prosvjedi pravo svakog Amerikanca, ali da nema mjesta bezakonju i nasilju?'

Na to joj je Melania odgovorila kratko: - Ne.

O tome govori i sama Grisham u svojoj nadolazećoj knjizi 'I'll Take Your Questions Now' ('Sada možete postavljati pitanja', prev.), sudeći po dijelovima koje je u ponedjejak objavio Politico.

Kako je CNN izvještavao u siječnju, Melania Trump je u vrijeme pobune bila u Bijeloj kući i nadgledala naručeno fotografiranje tepiha. Ni u jednom trenutku nije dolazilo u obzir da se fotografiranje otkaže, niti je Melania ikada javno govorila o grozotama koje su izveli podržavatelji njezina muža, tadašnjeg predsjednika Donalda Trumpa, iako se sve događalo niti dva kilometra dalje na Kapitolu. Melania je šutjela čak i kad su pobunjenici probili barikade i upali u zgradu, navodi CNN.

Tek je 11. siječnja, pet dana nakon pobune, Melania Trump barem donekle osudila nasilje.

Melania je u ponedjeljak izdala priopćenje u kojem se osvrnula na dijelove knjige Stephanie Grisham koje je objavio Politico.

- Namjera iza ove knjige je očita. To je njezin pokušaj da se opravda nakon što je bila jako loša u poslu tajnice, nakon što je iznevjerila poslovne odnose i ponašala se posve neprofesionalno tijekom boravka u Bijeloj kući. Lažima i izdajom pokušava sebi dati na važnosti i nešto zaraditi na račun gospođe Trump, stoji u priopćenju.

Grisham je bila vjerna Melanijina pomoćnica više od pet godina, a kratko je vrijeme obnašala dužnost glasnogovornice Bijele kuće, prije nego li se vratila u Istočno krilo gdje je posljednju godinu mandata radila kao šefica ureda Prve dame.

Dala je ostavku 6. siječnja, nedugo nakon što je pitala Melaniju želi li na Twitteru objaviti nešto protiv nasilja na Kapitolu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 11:05