POTJERA KAKVA SE NE PAMTI

Čimpanza dva sata bježala po strujnim kabelima, na kraju su je 'priveli' na brutalan način

 Reuters

Jedna čimpanza pobjegla je iz zoološkog vrta na sjeveru Japana i izazvala neviđeni kaos koji je trajao više od dva sata. Iz zatočeništva je pobjegla tako da se popela na jedan zid i preko telefonski i strujnih kabela ušla u grad. Srećom, Japanci su brzo reagirali i na vrijeme isključili struju u cijelom jednom kvartu Sedaija.

Napeta potjera za Chachom prikovala je pola Japana pred televizijskim uređajima, a nakon niza bezuspješnih pokušaja da na miran način privedu čimpanzu, djelatnici ZOO-a na kraju nisu imali izbora i odlučili su cijeli šou zaključiti na - teži način. Dok je Chacha visila na kabelima, netko od stručnjaka pogodio ju je strelicom u kojoj je bio jaki sedativ. Jadna čimpanza je polako počela gubiti snagu i na kraju je pala s dobrih 15-20 metara visine. Pad su joj pokušali ublažiti tako da su ispod postaviti nekakvu zaštitnu mrežu, ali jadna čimpanza na kraju je ipak završila s nekoliko modrica i ogrebotina.

Chacha je zaustavljena na samo 250 metara od zoološkog vrta, a bez struje je dva sata bilo točno 1848 kućanstava.

- Nema straha za Chachu. Sedativ će još par dana utjecati na nju, biti će nešto sporija, ali ubrzo će opet biti ona stara - rekli su iz ZOO-a.

Kako bismo novi Jutarnji.hr učinili još boljim, bržim i modernijim, tijekom perioda transformacije do 6. svibnja paralelno ćete ga moći pratiti na dvije adrese – stari portal nalazi se na adresi Jutarnji.hr, a novi na novi.Jutarnji.hr.
Na novom se portalu promjene događaju svaki dan stoga popunite upitnik na dnu stranice ili kliknite na link i napišite nam svoje mišljenje kako bismo portal što bolje prilagodili upravo vama!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 13:31