PROTIV BREXITA

Čini se da princ William poziva na ostanak Britanije u EU

Prince William, Duke of Cambridge (R) meets charity representatives as he attends The Cinema and Television Benevolent Fund's Royal Film Performance 2015 of the new James Bond 007 film "Spectre" at Royal Albert Hall on October 26, 2015 in London, England. REUTERS/Chris Jackson/Pool - RTX1TCV9
 © POOL New / Reuters

Bitna je sposobnost Velike Britanije da djeluje zajedno s drugim zemljama i ona predstavlja temelj njezine sigurnosti i napretka, izjavio je u utorak princ William čime je, čini se, podržao zadržavanje svoje zemlje u EU, nagađaju britanski mediji.

"U sve turbulentijem svijetu, neophodna je naša sposobnost ujedinjenja i djelovanja zajedno s drugim zemljama. To je temelj naše sigurnosti i našeg napretka", rekao je vojvoda od Cambridgea u govoru u britanskom ministarstvu vanjskih poslova.

Politički novinar The Telegrapha ocijenio je da je "vojvoda od Cambridgea u govoru u Foreign Officeu podržao kampanju za zadržavanje Velike Britanije u EU".

"Stoljećima je Velika Britanija nacija okrenuta prema van. Uvijek smo pokušavali istraživati dalje od obzora. Imamo dugu i ponosnu tradiciju traženja saveznika", dodao je princ u kontekstu intenziviranja pregovora o zadržavanju Velike Britanije u EU, uoči europskog summita u četvrtak i petak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 01:20