NIJE MU BILO SMIJEŠNO

Cirkus u Srbiji: Političari i posjetitelji izložbe održali minutu šutnje za slikara, a onda je on ušetao

Kad je shvatio o čemu se radi, umjetniku Dejanu Ulardžiću situacija nije bila nimalo smiješna
Dejan Ulardžić
 Screenshot/televizija Šabac

Na izložbi srpskog umjetnika Ljube Popovića u Šapcu dogodio se bizaran događaj, piše nezavisni srpski portal Ipress.

Tijekom otvorenja izložbe stigla je informacija da je preminuo šabački slikar Dejan Ulardžić, zbog čega su prisutni održali minutu šutnje. No, Ulardžić je u jednom trenutku ušetao na izložbu.

Šabački portal Ipress na Facebooku je objavio zabavan izvještaj s izložbe.

'Da Grad Šabac počinje polako sličiti na 'Leteći Cirkus Monty Pyhtona' i nije nešto novo, ali činjenica da manufaktura za proizvodnju gluposti radi danonoćno, sigurno će vas prijatno iznenaditi i nasmijati.

Izložba slika umjetnika Ljube Popovića koja je otvorena danas u Muzeju grada Šapca iznjedrila je više nego apsurdan događaj kojem mogu pozavidjeti i autor najbizarnijih romana današnjice. Naime, na samom otvaranju izložbe stigla je informacija da je preminuo šabački slikar Dejan Ulardžić.

U svjetlu iznenadnog odlaska, održana je minuta šutnje za "iznenadno preminulo umjetnika" koji se nedugo zatim, naravno živ, pojavio na otvaranju izložbe.

Gdje je nastala greška i tko je prerano sahranio Dejana, jako je teško reći s obzirom da je Muzej bio prepun osoba s partijskom percepcijom umjetnosti od kojih većina ne razlikuje sliku Picassa od prometne nesreće. Naravno čast izuzecima jer vjerujemo da je tamo bilo i dosta normalnih 'varošana' koje nije briga za nas gradske pse što po fejsu lajemo uzalud.

E sad, ono što je najvažnije je da je naš slikar živ, ali hoće li ovi politički pajaci preživjeti sve svoje sramote i gluposti, još ćemo vidjeti", piše Ipress na Facebooku.

Bizarnu situaciju je u razgovoru za Danas.rs komentirao i sam Ulardžić kojem situacija nije bila nimalo smiješna.

- Možete li zamisliti tu situaciju da dolazim na izložbu, gdje su prisutni moji brojni prijatelji i poznanici, koji me dočekuju sa suzama, razgoračenih pogleda. Nisam znao o čemu se radi, ali su mi odmah objasniti, rekao je Ulardžić za Danas.

Do bizarnog događaja došlo je tako što su se, kako kaže, dvojica njegovih prijatelja neslano našalili, a jedan je rekao kako je on umro.

– To su čuli i drugi, a spletom nesretnih okolnosti, ja sam u tom trenutku bio u Hitnoj pomoći. Proveo sam tamo više sati zbog visokog tlaka, pa kada mi se stanje stabiliziralo, pustili su me. Čak sam razmišljao da zbog zdravstvenog stanja ne odem na izložbu, ali sam obećao svojim prijateljima i zbog toga se pojavio – ispričao je srpski umjernik.

Naglašava i da čitava situacija nema nikakvu političku konotaciju, da je posljedica neslane šale koja se proširila prostorijom a “potvrđena” činjenicom da je tog dana bio u bolnici.

– Mnogi mi kažu da će to biti jedna simpatična anegdota jednog dana. Vjerujte, meni neće. Em imam problema s tlakom, em sam čovjek u godinama, gazim 66. Kada sam ušao na izložbu i vidio reakcije ljudi, pomislio sam “zemljo, otvori se” – kaže za Danas.rs Dejan Ulardžić, čije je “uskrsnuće” zasjenilo sam događaj, odnosno otvaranje izložbe umjetnika Ljube Popovića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 04:22