JEZIVO

Čitačica dlanova rekla joj je da će umrijeti. Dala joj je čokoladu - uslijedila je tragedija koja je uzdrmala Brazil...

Obdukcijski izvještaj pokazao je da je čokolada sadržavala visoke koncentracije organo-fosfornog insekticida sulfotepa i organofosfornog spoja terbufosa

Ilustrativna fotografija

 Sergiy Tryapitsyn/Panthermedia/Profimedia/Sergiy Tryapitsyn/panthermedia/profimedia

Brazilka Fernanda Silva (27) umrla je nakon što je pojela čokoladu pomiješanu s pesticidima koju joj je dala starija gospođa koja joj je rekla da je čitačica dlanova te da će poživjeti još svega nekoliko dana, piše Daily Mail.

Gospođa je Silvi otrovnu čokoladu dala 3. kolovoza. Ova ju je pojela te potom pošla platiti račun. Nakon što je to obavila, vratila se u svoj dom, gdje joj je pozlilo. Silvina nećakinja Bianca Cristina rekla je brazilskom novinskom portalu G1 da je Silva nekoliko sati imala problema s vidom, ali da joj je 4. kolovoza bilo bolje.

SIlvina je obitelj isprve pomislila da je 27-godišnjakinja muči s gastritisom i čirevima koji su joj ranije bili dijagnosticirani. Obitelj se, međutim, ozbiljno zabrinula kada je Silva tog 4. kolovoza počela povraćati. Ubrzo zatim, potekla joj je krv iz nosa, a nedugo zatim su joj se i usta počela pjeniti, rekla je njezina teta Maria Gomes novinskom portalu Globo.

Jedan ju je član obitelji odvezao u bolnicu Santa Casa de Misericordia u Porto Alegreu u Brazilu, međutim liječnici joj nisu mogli pomoći. Proglašena je mrtvom istog tog 4. kolovoza. "Budući da je čokolada bila u posebnom pakovanju, (Fernanda Silva) ni u jednom trenutku nije posumnjala da bi mogla biti opasna. Kako je bila gladna, odlučila je pojesti je", rekla je Bianca Cristina.

Obdukcijski izvještaj koji je objavljen prošlog tjedna u srijedu pokazao je da je čokolada sadržavala visoke koncentracije organo-fosfornog insekticida sulfotepa i organofosfornog spoja terbufosa, kemijskog spoja koji se može naći u pesticidima. Obje se tvari mogu nabaviti u Brazilu. Međutim, mrtvozornik je rekao da unazad pet godina nisu pronađeni u ljudima.

https://www.youtube.com/watch?v=gaIsEmfds_4&ab_channel=NewYorkPost

Brazilski su mediji otkrili da je Fernanda Silva članovima svoje obitelji rekla da ne može vjerovati da joj se zavrtjelo dok je prala i vješala odjeću izvjesnog Mela. Obitelji je nakon toga javila da je izgubila ravnotežu i skoro pala.

"Naslonila sam se na spremnik vode. Skoro sam pala. Skoro sam srela Boga", napisala je Silva. "Ne znam zašto sam ovakva sestro. Loše se osjećam cijeli dan", dodala je Silva.

Silva je rekla da je primila čokoladu koju joj je ponudila gospođa jer je bila "stara". Dodala je da ju je pojela jer je bila zatvorena. "Međutim, slabo mi je otkad sam to napravila", rekla je Silva. "Srce mi udara. Povratila sam. U ustima mi je gorak okus. Loš. Pogled mi se muti. Toliko sam slaba", ustvrdila je 27-godišnja Brazilka.

Silvinoj nećakinji Lumeniti Valoz nije bilo jasno zašto bi je itko htio ubiti. Silva je imala devetogodišnji kćer s posebnim potrebama. Valoz je dodala da Silva nije imala neprijatelja.

"Znam da (Fernanda Silva) nije bila osoba koja je išla na tulume, pravila kaos i radila slične stvari. Ne vidim tko bi je htio ubiti. Međutim, ne znamo tko je što mislio. Policija će otkriti je li netko naručio njezino ubojstvo ili je li to napravila čitačica dlanova", zaključila je Valoz.

Policija istražuje smrt Fernande Silve, ali nikoga još nije uhitila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 06:13