ZAVIJENI U CRNO

Čitava Grčka dijeli ovu dirljivu ilustraciju u spomen na ubijenog Michalisa (29): ‘Bojim se da će se ponoviti...‘

U objavi na Instagramu dodao je pitanje "Čemu tolika mržnja?" koje se nameće nakon svakog ubilačkog napada motiviranog fanatizmom

Ubijeni Michalis (29), svijeće na ulicama Atene

 /Screenshot Twitter

Mladi grafičar Vangelis Sofikitis izradio je dirljivu ilustraciju naziva "Udarac u trbuh" povodom brutalnog ubojstva Michalisa Katsourisa. 29-godišnjak je u ponedjeljak u okršaju između Dinamovih navijača i navijača AEK-a zadobio udobne rane od kojih je preminuo, piše grčki portal Newsbomb.

- Kad sam se probudio, vidio sam da je preminuo 29-godišnjak. Prva pomisao bila mi je napraviti nešto kroz što mogu izraziti što osjećam. Otvorio sam kompjuter pokušavajući prenijeti misli na ilustraciju, rekao je Vangelis.

Opisujući ilustraciju s dvoglavim orlom koji leti u nebo s ozlijeđenih Michalisom, istaknuo je da je to prikaz djeteta koje je napustilo stadion svoje momčadi, AEK-a, zajedno s ljubavlju prema njemu.

U objavi na Instagramu dodao je pitanje "Čemu tolika mržnja?" koje se nameće nakon svakog ubilačkog napada motiviranog fanatizmom.

- Bio sam tužan... Htio sam napisati "nikad više", kao što smo pisali prije dvije godine za ubojstvo Alkisa, ali bojim se da će se ovako nešto ponoviti. Još ćemo malo tugovati i onda će se ponoviti, zaključio je Vangelis.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 18:22