MEĐU PRVIMA

Cjepivo protiv covida-19 dobio i William Shakespeare iz Warwickshirea: ‘Kroćenje gripe!‘

Snimka na kojoj 81-godišnjak dobiva cjepivo potaknula je maštu korisnika Twittera, koji su ispod nje napisali niz duhovitih komentara
William Shakespeare
 Jacob King/POOL/AFP

Jedna od prvih osoba koje su u utorak primile cjepivo protiv covida-19 je i William Shakespeare iz engleskog Warwickshirea.

Taj osamdesetjednogodišnjak cijepljen je u utorak u Sveučilišnoj bolnici Coventry, 20 kilometara udaljenoj od Stratford-Upon-Avona, rodnog mjesta svojeg imenjaka, najvećeg engleskog dramatičara i pjesnika.

Snimka na kojoj Shakespeare dobiva cjepivo potaknula je maštu korisnika Twittera, koji su ispod nje napisali niz duhovitih komentara.

"Kroćenje gripe", "Dvojica plemića iz Corone", samo su neki od komentara, kojima su korisnici aludirali na poznata Bardova djela ("Kroćenje goropadnice" i "Dvojica plemića iz Verone").

Jedan je postavio pitanje: "Ako je Margaret Keenan bila pacijentica 1A, je li u tom slučaju Shakespeare bio 'pacijent 2B ili not 2B? (aluzija na dio rečenice iz čuvenog Hamletova četvrtog monologa iz istoimene drame - 'biti ili ne biti').

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:25