STRAVIČNI ZLOČINI U SIRIJI

OPREZ! UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ Na internetu se pojavile snimke pobunjenika koji bacaju ljude s krova!

BEJRUT - Stravične videosnimke koje prikazuju kako sirijski pobunjenici bacaju tijela s krova zgrade ili pogubljuju protivnike hladnim i vatrenim oružjem, postavljene u ponedjeljak na internet, izazvale su gnjev nevladinih udruga i boraca za ljudska prava.

Tri videosnimke na YouTubeu, čija autentičnost nije mogla biti provjerena, niti se može utvrditi datum snimanja, čini se da su snimljene u Alepu.

U 17 mjeseci dugom sukobu između režima i pobunjenika u Siriji obje su strane optužene za kršenje ljudskih prava i za ubojstva.

Voditelj Sirijskog opservatorija za ljudska prava (OSDH) Rami Abdel Rahman rekao je kako "oštro osuđuje te okrutnosti" bude li potvrđena njihova autentičnost.

Jedna od snimaka prikazuje masu koja izvikuje "Alah je najveći" oko tijela na pločniku da bi zatim još tri žrtve bile bačene s krova zgrade.

Druga snimka prikazuje ubojstvo muškarca hladnim oružjem uz komentare kako takva "sudbina čeka sve one koji podržavaju Bašara al-Asada".

Treća snimka prikazuje pogubljenje vatrenim oružjem.

"Te okrutnosti blate revoluciju i koriste režimu i neprijatelju revolucije u zemlji te izvan zemlje", rekao je Abdel Rahman.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 16:23