RAT U PARLAMENTU

Nakon tučnjave Kličko zaprijetio: Moja šaka je nuklearno oružje

 Arhiva

UKRAJINA - U ukrajinskom parlamentu, Vrhovnoj Radi, opet “kafanska” tučnjava, koja postaje zaštitni znak političkog dijaloga u toj ideološki podijeljenoj zemlji.

VIDEO Snimljena masovna tučnjava u ukrajinskom parlamentu: Pogledajte što je radio Kličko!

Tijekom izbora novog predsjednika Rade izbila je makljaža u kojoj se nisu birala sredstva. Sukobili su se pristalice “političke mučenice” i najpoznatije ukrajinske uznice Julije Timošenko i predstavnici ultranacionalističke stranke Sloboda s omrznutim vladajućim zastupnicima iz stranke Regija predsjednika Viktora Janukoviča. Politički oponenti držali su se strasno za guše doslovce do trenutka kad je jedan od protivnika već panično kucao na vrata svetog Petra, a cipelarenje je poprimilo epske razmjere. Najgore je prošao Timošenkin Oleg Medunica koji se brzo našao na podu, a “regional” Vadim Kolesničenko pošteno ga je iscipelario bez stanke za repliku.

Povod tučnjavi bila je optužba oporbe da vladajući zastupnici glasuju za svoje odsutne kolege.

Svjetski boksački prvak Vitalij Kličko, lider stranke Udarac, nije sudjelovao u gužvi.

- Šaka boksača je oružje, a svjetskog prvaka - nuklearno oružje. Mislim da to oružje nikad neću koristiti - rekao je veselo Kličko. Ako je to važno, predsjednik Rade postao je Vladimir Ribak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. lipanj 2024 23:22