NAJGORI ISPAD

TALIJANSKI KOMIČAR OVAJ PUT PRETJERAO Grillo pozvao al-Qa'idu da bombardira Rim

Beppe Grillo pozvao je al-Qa’idu da bombardira Rim, a u njemu baš Montecitorio, brdašce na kojemu je Zastupnički dom.

To je do ovog časa najgori ispad u ionako veoma zapjenjenoj predizbornoj kampanji, u kojoj - usput rečeno - Silvio Berlusconi iz tjedna u tjedan osvaja teren u anketama: davno je pretekao Marija Montija i sada već ozbiljno puše u vrat Pierluigiju Bersaniju, favoriziranom kandidatu za novoga talijanskog premijera.

‘Tsunami tour’

Berlusconijeva desničarska koalicija njegove stranke Puka slobodâ i rasističke Sjeverne lige nagrizla je ponešto eventualnih glasača Pokreta 5 zvijezda (M5S) koji je utemeljio Grillo, bivši televizijski komičar.

Nastavljajući svoj predizborni “tsunami tour”, Grillo je svoj performans u subotu izveo u Bologni, gdje se okomio na logističku podršku koju Italija pruža francuskoj akciji u Maliju. Grillo se oštro ogradio od te podrške, od “bombardiranja muslimana”, napada na al-Qa’idu, te je poručio “prijateljima muslimanima” da oni (Grillo i njegovi pristaše, po anketama oko 15 posto glasača) ne stoje iza tog napada. Ako se žele osvetiti i bombardirati Italiju, poručio je dalje Grillo al-Qa’idi, on je dao koordinate: pažljivo je pročitao geografsku duljinu i širinu centra Rima, naglasivši da moraju udariti precizno u Montecitorio, u Zastupnički dom. I to prije 24. veljače (datuma parlamentarnih izbora) jer će poslije toga u tom Domu biti i Grillo i njegovi.

Zanijekao izjavu

Taj poziv na teroristički napad - koji bi bilo koga stajao zatvora, a stranca i izgona iz Italije - Grillo je odmah poslije zanijekao, ustvrdivši: “Nikada to nisam rekao!” I još je one koji mu to predbacuju nazvao fašistima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 01:38