SESISTIČKE ŠALE U AUSTRALIJI

Oporba na jelovnik stavila ‘male grudi premijerke Gillard’

 AFP

Australska premijerka Julia Gillard optužila je oporbu za seksizam nakon što je na stranačkom skupu Liberalne nacionalne stranke gostima ponuđen meni kojim su se zbijale neukusne šale na račun njezina tijela.

Na tom su skupu liberali prikupljali novac za kandidaturu za parlament svoga člana Mala Brougha, a na jelovniku je ponuđena “pečena prepelica u stilu Jullije Gillard - male grudi, široki bokovi i velika crvena kutija”.

Osudio incident

Čelnik Liberalne stranke, Tony Abbott, odmah je osudio seksistički incident, ali i odbio uskratiti svoju potporu Broughu, što je, pak, Julia Gillard zatražila od njega.

- Osuđujem to, naravno, a to je uradio i Mal Brough. Mi moramo biti bolji od takvih istupa - rekao je Abbott koji i dalje podržava svog kandidata za parlament iz Queenslanda.

Obajvljeno na Twitteru

Večera sa spornim menijem je održana još krajem ožujka, ali su tek sada u javnost izašli detalji o skandaloznom jelovniku. I Abbott i Brough su se ispričali zbog jelovnika koji se sprdao na račun svih političkih protivnika njihove stranke. Brough je tvrdio da nije imao nikakve veze s neukusnim šalama na jelovniku, niti je znao za njega sve dok ga nije vidio na večeri. Jelovnik je objavljen na Twitteru, a cijela je priča zapravo nastavak oštre predizborne kampanje za izbore koji će se održati u rujnu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 18:05