HIT NA INTERNETU

VIDEO: CRTEŽ MAČKE POLJULJAO PUTINOVU REPUTACIJU MACHO ALFA MUŽJAKA Putin je racionalan, hladan i ima problema sa svojom muškošću

Crtež ‘Mačka odostraga’ obišao je svijet, a angažirani su i razni stručnjaci psiholozi

Crtež “Mačka odostraga”, koji je ruski predsjednik Vladimir Putin prvoga dana nove školske godine nacrtao prvašićima u Osnovnoj školi broj 7 u gradu Kurganu na zapadnosibirskoj ravnici, nedaleko od kazahstanske granice, bacio je u Rusiji u zapećak i moguću intervenciju u Siriji i stoljetne katastrofalne poplave na ruskom Dalekom istoku i napetosti s Bjelorusijom i pripreme ruske nogometne reprezentacije za skore odlučujuće utakmice za SP 2014.

Hit na internetu

Postao je hit, a internet je eksplodirao od komentara i znatiželje. Neočekivano Putinovo slikarsko nadahnuće izazvalo je bezbrojne reakcije ruske javnosti, a neki su se odvažili i “frojdovski” objasniti likovni uradak vlastelina Kremlja.

Nema niti jednog važnijeg ruskog blogera koji se nije osvrnuo na “Mačku odostraga”, kako je slika dobila naziv. Ruski predsjednik vjerojatno nije niti sanjao da će tih nekoliko nevinih i usputnih pokreta flomasterom po školskoj ploči izazvati toliku pažnju te da će, osim uzbuđenih mališana, crtež mačka obići svijet.

Neovisna TV postaja Dožd (Kiša) angažirala je poznatog psihologa Borisa Suvorova iz psihološkog centra Sedam ptica, koji je na osnovi neobičnog Putinova crteža složio psihološki portret najvažnijeg ruskog političara 21. stoljeća. Suvorov smatra da je Putin zatvorena i usamljena osoba, svojevrsni samotnjak koji “nije sklon kontaktu i druženju s ljudima” te nije ljubitelj “velikog okupljanja ljudi”. No, kaže Suvorov, “Putin ima pretenziju da bude originalan”.

RUSKI PREDSJEDNIK PUTIN POSLAO RATNE BRODOVE 'Pomorske snage na Mediteranu osigurat će naše interese u regiji'

Živi u svojoj glavi

Suvorov u svojoj analizi strogo analizira da Putin nema izraženih “kreativnih sposobnosti”, ali ima potrebu ili, kako potencira Suvorov, “pretendira” na to da pokaže neki svoj neobični, nesvakidašnji, neordinarni i originalni pristup i nestandardno ponašanje”.

Treća kategorija za Putina bi mogla biti najodbojnija. Naime, psiholog kaže da je on čovjek racionalnog uma, koji živi “u svojoj glavi, u svojim mislima”. Suvorov smatra da Putin nije u “vezi sa svojim emocionalnim stanjem te tijelom i tjelesnim potrebama”, nego je isključivo “čovjek intelekta”.

Drugi, pak, smatraju da je Putin “hladni um”, što za političara nije “negativna kategorija”.

MAČO NADMETANJE DVAJU DRŽAVNIKA Nekoliko dana nakon Putina i Lukašenko ulovio ribu veličine čovjeka!

No, ono što će Putinu vjerojatno najviše zasmetati i što će ga pogoditi jest to što su se mnogi u svojim analizama zaustavili na “mačjem repu” koji govori o pokolebanoj muškosti ruskog predsjednika koji se voli pokazivati u macho svjetlu - kao neustrašiv lovac na tigrove, veliki ribič, pilot nadzvučnog zrakoplova ili odvažni ronilac na arheološke iskopine u morskim dubinama, čovjek koji leti s pticama i muškarac koji i u 60. godini rado pokazuje svoje mišićavo, održavano i preplanulo tijelo.

No, temeljem jednog nehajnog poteza flomasterom psiholozi su srušili taj mit i sad je pitanje što se krije iza tog macho imidža.

SKANDAL U RUSIJI Putin i Medvedev u ženskom donjem rublju, slike zaplijenjene

Kako je nacrtan rep

- Prema tome kako je nacrtan rep - strogo vertikalno kao štap, možemo jasno iščitati falusni simbol - tvrdi Suvorov.

Prema njegovu mišljenju, Putinov “mačji rep” nije ni zavojit, ni dlakav, ni pahuljast, nego je jasnih krutih obrisa, što je “karakteristično za ljude koji nisu sigurni u svoju muškost”, odnosno “ne doživljavaju sebe u macho smislu”.

Suvorov kaže kako to ne znači da sumnjaju u svoju seksualnost i da su seksualno nesigurni, ali svakako “imaju određene probleme s muškošću”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 10:48