PRIMIO MITO

KAZNA ZA SAFARI U NAIMBIJI Bivši direktor Hrvatskih voda radit će za opće dobro

Postane li presuda pravomoćna morat će platiti kaznu od 25 tisuća kuna i državi vratiti 20 tisuća kuna "nepripadne imovinske koristi".
 Darko Tomaš / CROPIX

ZAGREB - Bivši direktor Hrvatskih voda Jadranko Husarić nepravomoćno je osuđen zbog primanja mita, jer su mu kooperanti platili safari u Namibiji, no kazna od deset mjeseci zatvora zamijenjena mu je radom za opće dobro, doznaje se na zagrebačkom Županijskom sudu.

Jedan dan zatvora Hisariću je zamijenjen s dva sata društveno-korisnog rada, a postane li presuda pravomoćna morat će platiti kaznu od 25 tisuća kuna i državi vratiti 20 tisuća kuna "nepripadne imovinske koristi".

Husarićevi suoptuženici Zoran Crneković i Božidar Deduš koji su ga nagradili egzotičnim lovom i dopremljenim trofejima kažnjeni su uvjetno.

'NISU MI PLATILI SAFARI DA IM OSIGURAM POSLOVE!' Bivši direktor Hrvatskih voda odbacio optužbe

Prema navodima iz Uskokove optužnice safari na kojem je trojac bio od 1. do 8. lipnja 2009. dogovorio je Crneković, a kao razlog puta naveo je stručno usavršavanje. Deduš je, pak, u namjeri da pribavi korist za sebe i Crnekovića, zatražio da se na računu kojim su plaćali predujam pod vrstom usluge navede "Stručno putovanje - Namibija", a na temelju naloga koji je podnio njegova tvrtka platila je troškove.

Poslije boravka u Namibiji u Hrvatsku su, tvrde u Uskoku, dopremljeni lovački trofeji za Husarića i Crnekovića, a troškove dopreme je, po Crnekovićevoj uputi, platio kooperant društva u kojem je direktor.

Nakon što je Uskok u ožujku 2011. pokrenuo istragu Husarić je odbacio optužbe. Na izravno pitanje je li mu neka tvrtka platila lov u Namibiji tada je odgovorio da od svoje tvrtke nije ništa naplatio te da za godišnji odmor ide kamo želi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 19:10