PODIVLJALA NAKON LOŠE VIJESTI

MAJKA UBOLA SINA GIMNAZIJALCA U TRBUH ZBOG JEDINICE IZ KEMIJE 'Bio je dobar učenik, u prvom razredu popravni nisu čudni'

Zadar, 020712Jutros su poceli upisi u srednje skole. Ucenici s roditeljima ispunjavaju upisne obrasce i nadaju se upisu u zeljenu skolu.Na fotografiji: upis ucenika u Gimnaziju Jurja Barakovica.Foto: Luka Gerlanc / CROPIX
 Luka Gerlanc / CROPIX / Gerlanc 2012

Majka V. G. (42) iz Trstenika u Srbiji završila je u pritvoru nakon što je svog maloljetnog sina ubola nožem u trbuh zbog loše ocjene u školi.

- Dječak ima 16 godina, ide u prvi razred Gimnazije. U petak poslijepodne, posljednjeg dana škole, rekao je majci da ima jedinicu iz kemije. V. G. je reagirala histerično i nakon svađe nasrnula je na sina i jednom ga ubola nožem. Srećom, nije ga ozbiljnije povrijedila - kazao je sugovornik portala Blic.rs.

Dječak je nakon što ga je mama napala s prijateljima otišao u Dom zdravlja. Liječnici su pozvali policiju i obavijestili Centar za socijalni rad.

- Uz sina, V. G. ima i kći koja ima 15 godina. Otac im radi u Beogradu, ali je odmah došao da bude s djecom. Sve zainteresirane strane su se suglasile da djeca do daljeg budu u Trsteniku kod djeda i bake po ocu, kod kojih su i ranije često boravila - dodaje naš izvor.

U trsteničkoj gimnaziji kažu da je povrijeđeni dječak dobar učenik.

- Nije bilo nikakvih problema s njim ni što se tiče redovnog pohađanja nastave niti je on tijekom školske godine činio neke incidente. Da mu nije zaključena jedinica iz kemije, imao bi prosjek negdje iznad tri. Nije to ništa čudno jer u prvoj godini mnogi imaju problema, pa kasnije poprave uspjeh. Majka je redovno dolazila u školu i pratila uspjeh svog sina - pričaju u trsteničkoj gimnaziji.

Majka je saslušana u ponedjeljak i određen joj je pritvor do 30 dana.

- U tijeku je istraga. Radi se o krivičnom djelu nasilja u obitelji. Prijeti joj visoka kazna, koja ne može biti uvjetna niti se može izdržavati kod kuće - objasnila je tužiteljica Violeta Vukomanović.

Centar za socijalni rad trebao bi pokrenuti postupak kako bi V. G. bio zabranjen pristup djeci do kraja istrage, piše Blic.rs.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 19:47