ČASNIK BEZ ČASTI

VIDEO: SNIMKA DEMANTIRALA IZRAELSKU VOJSKU Palestinski dječak bacio je kamen na auto i otrčao, a oficir ga je hladnokrvno ubio

Snimak nadzorne kamere opovrgava tvrdnje izraelske vojske da je pukovnik Israel Shomer zapucao 3. srpnja jer mu je život bio u opasnosti
 YouTube

Izraelska aktivistička skupina za ljudska prava B'Tselem objavila je video na kojem se vidi kako visoki izraelski dužnosnik puca u palestinskog tinejdžera koji bježi nakon što je bacio kamen na njegovo vozilo.

Snimka nadzorne kamere opovrgava tvrdnje izraelske vojske da je pukovnik Israel Shomer zapucao 3. srpnja jer mu je život bio u opasnosti.

Video prikazuje kako je mladi Palestinac dotrčao do automobila, bacio predmet koji je razbio prozor na vozilu te zatim otrčao. Vozilo se potom zaustavlja, iz njega iskače vojnik, uzima oružje, cilja i puca.

Izraelska vojska službeno je tvrdila da je Shomer iskoristio sve druge raspoložive mjere prije nego što je zapucao na 17-godišnjeg Mohammeda al-Kusbaha, a u prilog te svoje tvrdnje objavili su fotografiju razbijenog automobilskog prozora.

U nedjelju je vojska pak izjavila da i dalje istražuje pucnjavu.

Liječnik u palestinskoj bolnici utvrdio je da je dječak bio upucan u lice i u leđa. Aktivisti B'Tselema smatraju ubojstvo 17-godišnjeg dječaka "nezakonitim", a njegov je brat rekao: "Mogao ga je privesti, mogao mu je pucati u nogu, ali on ga je želio ubiti".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 08:46