VELIKO SRCE

BIVŠI IGRAČ MANCHESTERA ERIC CANTONA ĆE UDOMITI IZBJEGLICE 'Znam kako je to, i moja obitelj je pješice prešla Pirineje bježeći od rata'

Nesretnicima će dati na korištenje kuću na najmanje dvije godine, a osigurat će im i hranu
French former football player and actor Eric Cantona poses ahead of his latest movie "Looking for Eric" by Ken Loachin Berlin on October 6, 2009. The movie will be released in German cinemas on November 5, 2009. AFP PHOTO DDP/ MICHAEL GOTTSCHALK GERMANY OUT
 AFP

Eric Cantona udomiti će izbjeglice na najmanje dvije godine, obećao je to tijekom gostovanja u radijskoj emisiji, prenosi Guardian.

Objasnio je kako će im ponuditi na korištenje manju kuću s dvorištem, a i cijelo vrijeme boravka će im biti osigurana hrana.

- Trenutno rješavam pojedinosti s vlastima u Marseilleu, izjavio je proslavljeni bivši nogometaš za francuski radio. Radi se o ljudima koji nemaju dozvolu za rad.

Na to ga je potaknula izbjeglička povijest njegove obitelji.

- Moji baka i djed po majci španjolski su republikanci koji su pobjegli od Franca u španjolskom građanskom ratu i pješice prešli Pirineje. To je sigurno igrali ulogu u mojoj odluci, ispričao je Cantona.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. lipanj 2024 15:20