MISTERIJ NESTALOG AVIONA

U MOZAMBIKU NAŠLI KOMAD NESTALOG BOEINGA? Na plaži tisućama kilometara od mjesta potrage uočen dio aviona: 'Nema druge, ovo mora biti MH370!'

 Reuters

Na obali Mozambika pronađen je dio Boeinga 777 za koji se pretpostavlja da bi mogao biti komad nestale letjelice Malaysia Airlinesa koja je 8. ožujka prije dvije godine iz Kuala Lumpura poletjela za Peking, no nedugo potom izgubio joj se svaki trag.

Neimenovani izvor za CNN je rekao da nije zabilježen nijedan nestanak ili pad Boeinga 777 osim onoga na kobnom letu Malaysia Airlinesa na kojem je bilo 239 ljudi.

- Pronašli smo horizontalni stabilizator. Odmah smo ga poslali na analizu u Maleziju - rekao je američki dužnosnik za CNN.

U Malaysia Airlinesu nisu htjeli ništa govoriti.

- Sve su to špekulacije. U ovome trenutku ne možemo ništa potvrditi - rekli su iz aviokompanije.

Ostaci MH370 s otoka Reuniona; FOTO: Reuters

Pronalazak dijela aviona mogao biti biti ključan u razrješavanju misterija koji sve muči gotovo dvije godine. Brodovi diljem Indijskog oceana nikada nisu prestali tražiti nestali avion, a jedini pomak u istrazi dogodio se u lipnju prošle godine kada su dijelovi zrakoplova pronađeni na plaži na otoku Reunionu. Slično kao i u ovom slučaju, iz Malaysia Airlinesa ni tada nisu htjeli ništa komentirati, ali nakon tri mjeseca iz Kuala Lumpura su potvrdili da dijelovi aviona pripadaju avionu s leta MH370.

Inače, Reunion je udaljen oko 2100 kilometara zapadno od Mozambika, a između njih se nalazi golemi otok Madagaskar.

Let MH370 nestao je s radara 8. ožujka 2014. godine u Tajlandskom zaljevu. Lokacija potrage za avionom nekoliko puta je pomicana, a na kraju su stručnjaci zaključili da je sedmosatni let prema jugu završio negdje kod Australije. Od tog trenutka je 'preorano' cijelo dno Indijskog oceana kod obala Australije, ali bez ikakvog uspjeha. Međutim, ostaci aviona Reunionu okrenuli su istragu u potpuno drugom smjeru...

FOTO: Reuters

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 08:52