UNOSAN 'BIZNIS'

ZAPANJUJUĆE BROJKE O TALIJANSKOJ MAFIJI 'Narkogangsteri zarade više nego Fiat prodajom auta, a još i ne plaćaju porez!'

Anti-Mafia police wearing masks to hide their identity, escort top Mafia fugitive Giovani Brusca May 21 as he leaves Palermo's police headquarters to be taken to a maximum security prison. Brusca, accused of mastermining the highway bombing that killed anti-mob judge Giovanni Falcone along with his wife and three bodyguards on May 23, 1992, and is also beleived to have succeeded Salvatore "Toto" Rina as the Mafia's boss of bosses, was arrested with his brother Vincenzo - RTXGSLN
 © Tony Gentile / Reuters

Talijanski mafijaši zarađuju na trgovini drogom u Italiji toliko novca koliko Fiat zaradi od prodaje automobila, ali s tim da oni ne moraju plaćati visoke poreze, priopćio je u srijedu ured tužitelja za borbu protiv mafije.

Iznoseći procjene UN-ovog Ureda za drogu i zločin, tužitelji su izjavili da mafija, koja kontrolira trgovinu drogom u Italiji, godišnje zaradi više od 32 milijarde eura.

U godišnjem izvješću ureda tužitelja za borbu protiv mafije navodi se da je to "kao da glavni nacionalni proizvođač automobila zajedno sa svojim dobavljačima, pružateljima usluga i salonima isplati sve plaće i proizvede sve bez da to zavede u knjige i bez poštivanja propisa, a zatim sve proda i reinvestira bez plaćanja poreza".

"Mala je razlika u tome da je margina profita za trgovce drogom barem 10 puta veća od one bilo kojeg industrijskog proizvođača!"

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 00:15