Devetero teže ozlijeđeno

Više od 30 ozlijeđenih u turbulencijama na letu iz Abu Dhabija za Jakartu

Povratni let za Abu Dhabi je otkazan, a zračna kompanija je rekla da će pomoći putnicima da se prebace na drugi let ili da pronađu smještaj u gradu.
A LAN Airlines plane lands at Santiago International Airport, Chile, in this January 27, 2016 file photo. REUTERS/Ivan Alvarado/Files GLOBAL BUSINESS WEEK AHEAD PACKAGE - SEARCH "BUSINESS WEEK AHEAD MARCH 7" FOR ALL IMAGES
 Â© Ivan Alvarado / Reuters

Etihadov Airbus A330-200 za vrijeme leta iz Ujedinjenih Arapskih Emirata u Indoneziju pogodile su snažne turbulencije u kojima je 31 osoba ozlijeđena, od toga devet teže javlja The Guardian.

Turbulencije su se dogodile u srijedu 45 minuta prije nego što je trebao sletjeti u međunarodnu zračnu luku Soekarno Hatta objavila je kompanija Etihad Airways.

„Ukupno je ozlijeđen 31 putnik i članova posade. Iz aerodromske bolnice su puštene 22 osobe s lakšim ozljedama nakon što su ih pregledali liječnici. Preostalih devet putnika i članova posade je zadržano u lokalnoj bolnici“ piše u službenom priopćenju.

Haerul Anwar, glasnogovornik zračne luke, rekao je da službenici pregledavaju avion. Indonezijski ministar prijevoza, Hemi Pamuraharjo, rekao je da je među ozlijeđenima bilo najmanje osam Indonežana, a nekoliko njih ima i slomljene kosti.

EY474 uspješno je sletio u zračnu luku gdje su liječnici dočekali putnike čim su izišli iz aviona.

Jedan od putnika izjavio je za portal Okezone da su maske za kisik odmah ispale iz svojih pretinaca kad su krenule turbulencije te da je mnogo putnika ozlijeđeno uključujući i hodočasnike iz Saudijske Arabije koji su se vraćali u Indoneziju.

Povratni let za Abu Dhabi je otkazan, a zračna kompanija je rekla da će pomoći putnicima da se prebace na drugi let ili da pronađu smještaj u gradu piše The Guardian.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 18:17