KRALJIČIN FACEBOOK PROFIL

Elizabeta II otvorila Facebook profil

Kraljica je odobrila odluku o profilu, a Daily Mail je objavio kako bi izgledao profil da je stvaran

ZAGREB - Britanska kraljica Elizabeta II. od jučer ima svoj Facebook profil i tisuće korisnika te društvene mreže na internetu već ga lajkaju u želji da vide što jedna kraljica objavljuje na Fejsu.

Ali njezin profil, koji se može naći pod imenom The British Monarchy, ne održava, naravno, kraljica osobno, već njezini pomoćnici. Ipak, nedjeljno izdanje londonskog dnevnika Daily Mail pokušalo je zamisliti kako bi kraljičin profil na Facebooku izgledao da je stvaran i nekontroliran. Po uzoru na njih, i mi smo pokušali zamisliti kako bi Facebook profil kraljice Elizabete II. izgledao kad bi se na njemu javljali neki od Hrvata koji su je imali prilike upoznati, oni koji se nadaju da će to imati prilike učiniti, ili jednostavno zazivaju kraljičinu pomoć kad im se u dvorištu pojavi problem - poput slučaja s Đakovačkom ergelom.

Kraljičini pomoćnici za društvene mreže već su prošle godine otvorili profil na Twitteru, na YouTubeu i na stranici za razmjenu fotografija Flickr, a na novom profilu na Facebooku objavljivat će službene aktivnosti Elizabete II. i kraljevske obitelji.

“Kraljica je odobrila ovu odluku”, rekao je za Daily Mail neimenovani izvor iz Buckinghamske palače i dodao: “Kraljica zna da svi njezini unuci koriste Facebook i bilo bi nemarno od kraljevske obitelji da ne prati trendove na webu.”

Prinčevi William i Harry navodno imaju Facebook profile pod tajnim imenima i s posebnim postavkama za zaštitu privatnosti.

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović u korištenju Facebooka napredniji od kraljice Elizabete II.: dok ona tek otvara Facebook profil, on je prošle nedjelje u svome uredu na Pantovčaku ugostio na kavi neke od svojih prijatelja s Facebooka.

Josipović je na svome profilu, pokrenutom prije predsjedničkih izbora, brzo došao do granice od pet tisuća prijatelja, nakon čega, zbog ograničenja samog Facebooka, više nije mogao prihvaćati zahtjeve za prijateljstva. Nakon toga je otvorio još jedan profil, a jedan od njegovih Facebook prijatelja koji ga je posjetio na Pantovčaku rekao je novinarima kako Josipović sad već ima tri Facebook profila koje održava i preko kojih komunicira, najčešće u sitne noćne sate.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 17:15