IZGUBIO NAKLONOST ŽENA

Cameron Britankama: Oprostite, zaribao sam

Za svoja dva seksistička ispada, premijer se ispričao svim Britankama
 AFP

LONDON - Zaribao sam - priznao je britanski premijer David Cameron i ispričao se za dva nedavna ispada koji su protumačeni kao seksistički. Prvi je put to napravio kada je laburističkoj zastupnici Angeli Eagle odbrusio riječima: “Smiri se, draga!” Drugi put je to napravio zastupnici iz vlastite stranke, torijevki Nadine Dorries, kojoj je rekao da je “ekstremno frustrirana”, nakon čega je uslijedio cijeli niz lascivnih šala na njezin račun.

Marketinški potez

Povod za takvo javno posipanje pepelom je stalan pad popularnosti premijerove stranke među biračicama. Razloge za okretanje glave biračica od premijera i njegova tima najbolje je sažela Rachel Johnson, urednica magazina Lady i sestra istaknutog torijevca, londonskog gradonačelnika Borisa Johnsona.

Što njih muči

- Sudeći po razgovorima s brojnim ženama, čak i onima koje redovito podržavaju torijevce, na Cameronovu bih mjestu bila jako zabrinuta. Za većinu tih žena vlada izgleda kao skupina arogantnih i privilegiranih političara koji nemaju doticaja s onim što njih brine, a to su zdravstvena zaštita, skrb za starije, školarine, cijene hrane i goriva...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 02:37