TRI MINUTE STRAHA

Članica NATO-a: U naš zračni prostor uletjela je ruska raketa! Znamo i u kojoj državi je završila...

Rusija je u noći na petak napala Ukrajinu sa 158 dronova i raketa, ciljajući ključnu infrastrukturu, industriju i vojna postrojenja

General Maciej Klisz, operativni zapovjednik poljskih oružanih snaga, rekao je kako je objekt najvjerojatnije napustio poljski zračni prostor nakon što je u njemu proveo manje od tri minute

 Dominika Zarzycka/NurPhoto/NurPhoto via AFP

Vjeruje se da je u poljski zračni prostor ušla ruska raketa, objavio je general te NATO članice nakon što je u ranim jutarnjim satima uočen neidentificirani objekt.

General Maciej Klisz, operativni zapovjednik poljskih oružanih snaga, rekao je kako je objekt najvjerojatnije napustio poljski zračni prostor nakon što je u njemu proveo manje od tri minute, nakon čega se vratio u Ukrajinu.

“Cijeli put preko poljskog teritorija je bio nadziran”, rekao je Klisz novinarima, dodajući da je raketa preletjela 40 kilometara. “U ovom trenutku scenarij koji zagovaram je da je raketa napustila poljski zračni prostor”, dodao je general.

Rusija je u noći na petak napala Ukrajinu sa 158 dronova i raketa, ciljajući ključnu infrastrukturu, industriju i vojna postrojenja, objavila je ukrajinska vojska.

Zalutala ukrajinska raketa u studenom 2022. godine pogodila je poljsko selo Przewodow. U travnju je vojni objekt pronađen u šumi blizu sela Zamosc blizu sjevernog grada Bydogoszcza. Kasnije se ispostavilo da je riječ o ruskoj raketi.

Privatna televizija Republika u petak je prenio da je potraga za najnovijim objektom počela u blizini grada Hrubieszowa na jugu zemlje. “Primili smo informaciju da se objekt pojavio na radaru u blizini Hrubieszowa”, priopćio je Krzystzof Komorski, guverner regije Lublin na platformi X. “Nemamo potvrde da je pao u našoj regiji”, dodao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 18:05