PREDSJEDNIK HDZ-A BIH

Čović čestitao Vučiću na ‘povijesnoj pobjedi‘, zbog Orbana se raspametio: ‘Veličanstveno!‘

Čović je čestitku Vučiću uputio ‘u ime hrvatskog naroda BiH, u ime moje domovine BiH i u svoje osobno‘

Dragan Čović

 Antonio Balic/Cropix

Predsjednik HDZ BiH Dragan Čović u ponedjeljak je čestitao "povijesnu" izbornu pobjedu srbijanskom predsjedniku Aleksandru Vučiću i "veličanstvenu" mađarskom premijeru Viktoru Orbanu.

Čović je čestitku Vučiću na još jednom osvojenom predsjedničkom mandatu i ostvarenim izbornim rezultatima Srpske napredne stranke, uputio "u ime hrvatskog naroda BiH, u ime moje domovine BiH i u svoje osobno".

"Držim kako ćete ponovno ukazano snažno povijesno povjerenje građana Srbije odgovorno iskoristiti i da će ostvareni rezultat kreirati još jedan snažan mandat za uspješne političke korake vas i vaše stranke", napisao je Čović u čestitci koju je poslao u Beograd u svojstvu trenutačnog rotirajućeg predsjedatelja Doma naroda parlamenta BiH.

U odvojenoj poruci Orbanu Čović je njegovu pobjedu na parlamentarnim izborima opisao "veličanstvenom".

"Iznimno mi je zadovoljstvo čestitati izbornu pobjedu mađarskom građanskom savezu (FIDESZ) s vama na čelu. Ova veličanstvena pobjeda je čvrsti dokaz povjerenja mađarskoga naroda viziji budućnosti koja se zasniva na demokršćanskim principima stranke FIDESZ koju predvodite", napisao je Čović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:35