'NEMA SMETNJI DA SE MOST ZAVRŠI'

Čović: Dom naroda BiH donijet će pozitivnu deklaraciju o Pelješkom mostu, to je naš interes i treba ga što prije graditi

Dragan Čović
 Tom Dubravec / CROPIX

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović izjavio je u četvrtak u Čitluku da je izgradnja Pelješkoga mosta u interesu Bosne i Hercegovine te da će gornji Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH uskoro usvojiti deklaraciju drukčijeg sadržaja od one kojom je u srijedu u Zastupničkom domu zatraženo da Hrvatska prekine provedbu tog strateškog projekta.

"Vrlo brzo ćemo, u skladu s praksom BiH, dobiti drukčiju poruku iz Doma naroda i to ćemo nastaviti tako dok ne dođemo pameti i ne počnemo raditi u interesu BiH. Pelješki most je interes BiH i treba ga što prije graditi da rasteretimo naš Neum i da olakšamo dolazak turista u Neum te da osiguramo razvoj cijele BiH i jačamo susjedske odnose", rekao je Čović novinarima komentirajući jučerašnju rezoluciju Zastupničkog doma Parlamenta BiH.

Zastupnički dom parlamenta Bosne i Hercegovine u srijedu je usvojio neobvezujuću deklaraciju o Pelješkom mostu kojom se traži prekid provedbe tog hrvatskog projekta do usuglašavanja otvorenih pitanja s Hrvatskom o graničnoj crti na moru. Odluku su poduprli zastupnici svih bošnjačkih stranaka ali i Srpska demokratska stranka koja je partner Stranci demokratske akcije u državnoj vlasti.

Čović je rekao kako nema nikakvih zapreka da Hrvatska izgradi most dodajući da se različitim komentarima i stajalištima najviše šteti samoj BiH.

"Nema nikakvih smetnji da se most završi. Bojim se da smo različitim komentarima već napravili dovoljno štete", dodao je Čović.

Iz institucija BiH posljednjih petnaestak dana napisano je šest različitih pisama najvišim dužnosnicima Hrvatske i Europske unije u kojima su dužnosnici Hrvata i Bošnjaka u BiH iznosili posve različita viđenja oko izgradnje Pelješkog mosta, prvi ga podržavajući a drugi osporavajući.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 22:14