PREDSJEDNIK HDZ-a BIH

Čović kaže kako bi hrvatski entitet u BiH mogla stvoriti samo bošnjačka politika dominacije

Na fotografiji: Dragan Čović
 Damir Krajač / CROPIX

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je u srijedu u Mostaru nakon susreta s predsjednikom bošnjačke Stranke demokratske akcije kako bi treći, hrvatski entitet u BiH mogla stvoriti "neodgovorna politika Bošnjaka" preglasavanja i dominacije.

''Treći entitet može napraviti samo neodgovorna politika Bošnjaka'', rekao je Čović, navodeći da je o tome razgovarao s izaslanstvom SDA.

Rekao je da Hrvati inzistiraju na izmjeni izbornog zakonodavstva kako bi se izbjegla mogućnost preglasavanje da četiri puta brojniji Bošnjaci preglasavaju ovaj najmalobrojniji narod u BiH.

Čelnik SDA Bakir Izetbegović potvrdio je na konferenciji za novinare kako vodeća hrvatska stranka u BiH nema namjeru stvarati zaseban entitet.

"Razgovarali smo o vrućim temama, oživljavanju trećeg entiteta. Čović mi je rekao da Hrvati ne kane praviti treći entitet i jedino loša bošnjačka politika ih može okrenuti u tom smjeru", istaknuo je Izetbegović.

Čović i Izetbegović ocijenili su ključnim povratiti povjerenje između Hrvata i Bošnjaka.

Nakon dvosatnog sastanka izrazili su uvjerenje i kako je napravljen napredak u uspostavi novog Vijeća ministara BiH, te da su započeli razgovori o raspodjeli resora o čemu se trebaju još usuglasiti s predstavnicima vodećeg srpskog Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 23:53