VELIKI PREOKRET

Čović se oglasio nakon što je podržao Dodikovu ideju o negiranju genocida: ‘Ispričavam se...‘

Rekao je kako taj zakon nije prošao, niti će proći, i da su to samo zaključci

Dragan Čović

 Damir Krajac/Cropix

Dragan Čović i HDZ BiH podržali su 29. studenog ideju Milorada Dodika o ukidanja Zakona o kažnjavanju negiranja genocida u Srebrenici. Prijedlog na kraju ipak nije prošao.

Sve je prokomentirao i Zoran Milanović, istaknuvši da ni Dodik ni Čović neće uspjeti objasniti zašto to rade.

Milanović: Dodik nije najveći problem BiH

“Savjetujem im da to ne rade, međutim, postoji genocid i genocid – postoji genocid nad židovskim narodom, postoji genocid u Ruandi, postoji genocid u Srebrenici, odnosno, jedan događaj je definiran kao genocid. Genocid ima vrlo širok raspon. Dakle, nije sve isto, kao što ni svaka žrtva nije ista", rekao je Milanović.

"Neće ni Dodik ni Čović uspjeti objasniti zašto to rade, imam iskustva s tim. Put, možda ne u pakao, ali u grabu, je često popločen dobrim namjerama. Nek’ to sad puste, opet će ih prokazati kao fašiste/naciste, a to nisu. Bez obzira na sve mane koje netko može imati, Dodik nije najveći problem u BiH, on je jedan od manjih problema”, izjavio je hrvatski predsjednik.

Čović: Nikome ne dugujem objašnjenje

Danas se povodom toga oglasio i sam Dragan Čović, ispričavši se svima koje je njegov potez "povrijedio".

“Što se tiče mog ponašanja u Domu naroda, nikome ja ništa ne dugujem. Nadam se da nikad više neću biti doveden u poziciju da na takav način odlučujem u Domu naroda. Taj zakon nije prošao, niti će proći. i to su samo zaključci. A ako je to nekog povrijedilo – ja se ispričavam”, poručio je predsjednik HDZ BiH.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. prosinac 2021 20:14