BIZARAN SLUČAJ

Čovjek nazvao muzej kako bi donirao neobičan predmet, policija izbezumljena: ‘Pa to može nositi nuklearnu bojevu glavu!‘

Policija u američkoj državi Washington dobila je dojavu o vojnoj raketi nakon što ju je muškarac pokušao donirati muzeju

Projektil pronađen u garaži

 /Policija Bullevuea

Policija u gradu Bellevueu dobila je neobičnu dojavu o vojnoj raketi od strane Muzeja zračnih snaga u Daytonu, Ohio.

Naime, stanovnik Bellevuea nazvao je muzej i rekao im da želi donirati predmet koji je pripadao susjedu koji je u međuvremenu preminuo, a od kojeg je kupio imanje.

Policijska uprava Bellevuea kontaktirala je čovjeka koji se javio muzeju, a pripadnicima bombaškog odjela kasnije je omogućen pristup projektilu.

Pregledali su raketu i otkrili da se radi o Douglas AIR-2 Genie - nenavođenoj raketi zrak-zrak koja je dizajnirana za nošenje nuklearne bojeve glave W25 od 1,5 kt.

Na njoj nije bilo pričvršćene bojeve glave.

image

Projektil pronađen u garaži

/Policija Bullevuea

‘U osnovi, ovo je samo spremnik plina za raketno gorivo‘, istaknuo je za BBC Seth Tyler, glasnogovornik policije Bellevuea i napomenuo da se ne radi o opasnoj situaciji.

Članovi odjela za bombe potvrdili su da je objekt bio inertan i da nije sadržavao raketno gorivo - što znači da je predmet artefakt bez opasnosti od eksplozije.

Budući da je predmet bio neaktivan i vojska nije tražila njegovo preuzimanje, ostavljen je kod stanovnika Bellevuea kako bi ga restaurirali i potom postavili u muzej.

Nakon neobičnog događaja, policija je na platformi X objavila: ‘Mislimo da će proći još puno, puno vremena prije nego ponovno dobijemo ovakav poziv.‘

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 10:40