MEDICINSKI FENOMEN

ČOVJEK OTPORAN NA AIDS POČINIO SAMOUBOJSTVO 'Patio je od grižnje savjesti jer je živ'

 YouTube

NEW YORK - Umjetnik Stephen Crohn (66), koji je postao svjetski poznat kao osoba koja se ne može zaraziti virusom HIV-a, počinio je samoubojstvo prošli vikend u svojoj kući u New Yorku.

Crohnov partner Jerry Green zarazio se HIV-om 1978., i Chron je brinuo za njega do smrti. U godinama koje su uslijedile, brojni Crohnovi prijatelji umrli su od iste bolesti. On se nije posebno štitio, i bio je jednako seksualno aktivan kao i oni, no on se nikad nije zarazio.

Njegova otpornost na virus HIV-a fascinirala je liječnike i znanstvenike, i doprinjela je boljem razumijevanju te bolesti. Zbog rijetkog genetskog poremećaja, koji nije imao utjecaja na njegovo zdravlje, njegova bijela krvna zrnca nisu imala jedan od dva receptora koja je virus koristio kako bi zarazio stanicu.

- Moj brat gledao je kako svi njegovi prijatelji umiru oko njega, a on nije umro, rekla je njegova sestra Amy Crohn Santagata, koja je i potvrdila medijima kako se radi o samoubojstvu.

- Osjećao je strašnu grižnju savjesti zbog toga, i sam bi sebi govorio ‘mora postojati neki razlog za to’, rekla je Santagata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:28