MILO ĐUKANOVIĆ

CRNA GORA ŽELI NORMALIZACIJU ODNOSA S RUSIJOM 'Smatramo ih našim tradicionalnim prijateljima'

Milo Đukanović
 Francois Lenoir / REUTERS

Novoizabrani crnogorski predsjednik Milo Đukanović izjavio je u subotu kako je Crna Gora spremna normalizirati odnose s Rusijom, prenose podgorički mediji.

- Što se Crne Gore i mene osobno tiče, priča o normalizaciji naših odnosa je kucanje na otvorena vrata - rekao je Đukanović o odnosima s Rusijom za RIA Novosti, dodajući kako su posljednjih godina nepotrebno pogoršani odnosi dvije države te je izrazio žaljenje što je do toga došlo.

Đukanović je objasnio kako je do poremećenih odnosa Moskve i Podgorice došlo nakon proglašenja crnogorske neovisnosti prije 12 godina, čemu je, kako je rekao, i vodstvo Rusije dalo veliki doprinos.

Tad je Crna Gora, vođena svojim interesima, napravila strateški izbor za članstvo u NATO i EU, a to su od prvoga dana znali i u Moskvi - rekao je Đukanović, a prenose mediji.

Da je tad napravljen pravi izbor potvrdila je i većina građana Crne Gore uvjerljivom podrškom koju je Đukanović dobio u prvome krugu na predsjedničkim izborima održanima 15. travnja.

- Očekujemo da naše pravo na izbor vlastitoga puta poštuju svi, a posebno oni koje smatramo tradicionalnim prijateljima. To je pretpostavka za razvoj odnosa na uzajamno korisnim temeljima, kako je nedavno rekao i predsjednik Rusije Vladimir Putin - zaključio je Đukanović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 16:58