NOVA PRAKSA

CRNA OVCA KRALJEVSKE OBITELJI Za rođendan princa Andrewa, kojemu su skandali uništili ugled, više se neće podizati britanska zastava

 Getty Images

Britanska vlada u četvrtak je promijenila praksu podizanja zastava za kraljevske rođendane pa se one više neće isticati ni za rođendan skandalom pogođenog princa Andrewa.

Promjena je uvedena kako bi obuhvatila pripadnike kraljevske obitelji koji su se povukli iz javnosti i više ne obavljaju kraljevske dužnosti.

Princ Andrew 60. rođendan slavi 19. veljače.

Drugi sin kraljice Elizabete II. povukao se iz javnosti nakon katastrofalnog televizijskog intervjua u kojem je branio svoje prijateljstvo s preminulim Amerikancem Jeffreyjem Epsteinom koji je bio optužen kao seksualni predator.

Prema dosadašnjim pravilima, podizanjem britanske zastave obilježavali su se rođendani britanske kraljice i njezina supruga, dan njihova vjenčanja, rođendani njihovo četvero djece te princa Williama i njegove supruge Kate.

Andrew niječe tvrdnje da je imao spolni odnos sa 17-godišnjom djevojkom koju mu je namjestio milijunaš Epstein, koji je pronađen mrtav u zatvoru prošlog kolovoza.

Izložen je snažnim kritikama javnosti jer nije na odgovarajući način objasnio zašto nije s njim prekinuo veze kad su u javnost isplivale optužujuće infromacije, a zamjera mu se i što nije pokazao empatiju prema Epsteinovim navodnim žrtavama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 10:06