LUDILO NE POSUSTAJE

Crna prognoza u emisiji Putinovog propagandista: ‘Ne znam shvaćaju li Ukrajinci što će se dogoditi ako izgubimo!‘

Notorni ratnohuškački voditelj Vladimir Solovjev rekao je kako će Rusija, ako izgubi rat u Ukrajini, ‘odvesti cijeli svijet sa sobom‘

Vladimir Solovjov

 Screenshot/Twitter

Najpoznatiji prokremaljski i proratni propagandist Vladimir Solovjov ponovno je zazvao Armagedon u svojoj TV emisiji, u kojoj se raspravljalo o mogućim posljedicama eventualnog ruskog poraza u Ukrajini.

U isječku iz njegove večernje emisije na kanalu Rusija 1, koji je na Twitteru objavila novinarka The Daily Beasta i analitičarka događanja u Rusiji i ruskim medijima Julia Davis, Solovjov je slušao komentare svog gosta, redatelja Karena Šahnazarova, koji je govorio o tome kako je rat sada "pitanje našeg uništenja".

Šahnazarov se zapitao shvaća li ruski narod u potpunosti značaj prijetnje koju predstavlja ishod rata te da je ovaj sukob "mnogo složeniji i opasniji" od Drugog svjetskog rata, prenosi Newsweek.

Također je ustvrdio kako moderno rusko društvo nije nimalo slično onom kakvo je bilo 1941. godine, kada je nacistička Njemačka napala Sovjetski Savez, i to zato što nije postojala ujedinjujuća ideologija.

Suvremeni Rusi, po njegovom mišljenju, odrasli su konzumirajući američku kulturu te smatra da u zemlji postoje unutarnje podjele i vlada nedostatak mlađih ljudi, što znači da stariji građani služe na prvim linijama bojišta.

Rat je "sudbonosan za nas", rekao je Šahnazarov. "Naše političke elite to moraju shvatiti", rekao je. "Trebali bismo početi priznavati da ovo nije samo posebna vojna operacija, već rat. Ako izgubimo ovaj rat, nestat ćemo" poput nekih Indijanskih plemena koja su "jednostavno nestala". Nadalje je sugerirao da bi poraz moskovskih snaga u Ukrajini doveo do pisanja knjiga o tome "kako je Rusija izgubila sebe i Euroaziju".

Solovjov se potom uključio u raspravu i rekao kako se nada da Ukrajina razumije da "ako mi izgubimo, vodimo cijeli svijet sa sobom".

"Dopustite mi da vas podsjetim što je rekao vrhovni zapovjednik: ‘Kome treba svijet ako Rusija nije u njemu?‘", rekao je Solovjov, pozivajući se na izjavu ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Voditelj je potom rekao da bi Rusija trebala upotrijebiti svoje nuklearno oružje, ukinuti ograničenja protiv testiranja i "uvjerljivo pokazati što imamo".

Od početka Putinove invazije, Solovjov je opetovano isticao da bi Rusija trebala iskoristiti svoje nuklearne sposobnosti za napad na zapadne zemlje koje podupiru Ukrajinu. Prošli tjedan je u svojoj radio emisiji Full Contact rekao da je "nuklearni rat neizbježan".

Prijetnja da će Rusija upotrijebiti taktičko nuklearno oružje u ratu u Ukrajini, inače, nadvija se nad sukobom otkako je počeo u veljači prošle godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 18:07