LOVILA JE STARIJE I BOGATE MUŠKARCE

'CRNA UDOVICA' CIJANIDOM OTROVALA SUPRUGA 'Nije mi davao novac pa se ne osjećam krivom, a ako me osudite na smrt dobro ću se nasmijati i umrijeti'

 
 YouTube (The Telegraph)

Japanska pritvorenica osumnjičena je da je ubila najmanje četvoricu muškaraca koji su joj bili partneri, a ubojstvo zadnjeg, četvrtog po redu supruga - sama je u ponedjeljak priznala na sudu.

Chisako Kakehi uhićena je 2014. godine, a na sudu se zadnji put pojavila prošli tjedan u Kyotou. Tada je rekla da je "bez greške ubila svog supruga", dok je odvjetnički tim već tri godine pokušava obraniti na temelju neuračunljivosti.

Ova 70-godišnjakinja je ubojstvo "pravdala" činjenicom da joj suprug, nakon što su se oženili, nije davao novac i nije se prikladno financijski brinuo za nju. Cijanid kojim ga je otrovala nabavila je, kaže, od kolege s posla.

- Nemam namjeru skrivati krivnju. Ako me sutra osudite na smrt, samo ću se dobro nasmijati prije nego umrem - kazala je Kakehi, što prenosi BBC.

Tijekom istrage je osumnjičena da je cijanidom ubila i još dvojicu bivših dečkiju, a sve sumnje su počele kad joj je zadnji suprug preminuo 2013. godine, samo mjesec dana nakon što su se oženili. Tijekom obdukcije su mu u tijelu, naime, pronašli tragove cijanida, pa su ranije smrti njezinih bivših postale sumnjive.

Tužitelji tvrde da je sa svima bila samo jer su bili bogati. Svi muškarci imali su između 70 i 80 godina, a navodno ih je ubila u razdoblju između 2007. i 2013. godine. Osim sumnje da je ubila bivše dečke i zadnjeg supruga, iza sebe ima još tri mrtva supruga, no njihove smrti joj se ne stavljaju na teret.

Odvjetnici optužene pak tvrde da ona pati od demencije, i da se ne može ni sjetiti što je napravila. Japanski mediji prozvali su je "Crnom udovicom", a suđenje se nastavlja u studenom.

Inače, 2014. godine je tvrdila da nije nikoga otrovala i da nije nikako mogla doći do otrova, a snimke izjava prenio je The Telegraph.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 11:10