NAPETOSTI

Crnogorska policija pronašla osobe koje su kod hrvatskog veleposlanstva izvjesile srpsku zastavu

Njih dvojica su, nakon što su saslušani u policiji, pušteni na slobodu po nalogu tužitelja. U tijeku je istražni postupak
Ilustracija
 Savo Prelevic/AFP

Crnogorska policija priopćila je u četvrtak da je pronašla i saslušala dvije osobe osumnjičene za postavljanje zastave Srbije na ogradu veleposlanstva Republike Hrvatske u Podgorici, a za trećom, koja je sve to snimala, još se traga.

“Sinoć oko 22 sata, tri osobe pokušale su na objektu veleposlanstva Hrvatske raširiti trobojnicu. Policija je pronašla Mitra Raičevića (24) i Slavka Konatara (26), a treća osoba koja je bila s njima u društvu pobjegla je prije dolaska policije i u tijeku je njegova identifikacija”, priopćeno je iz Uprave policije Crne Gore.

Njih dvojica su, nakon što su saslušani u policiji, pušteni na slobodu po nalogu tužitelja. Kako je priopćeno, u tijeku su policijsko-tužiteljske radnje u istražnom postupku.

Crnogorski mediji izvijestili su ranije kako su nepoznate osobe u srijedu kasno navečer razvili srbijansku zastavu na ogradi hrvatskog veleposlanstva u Podgorici, te da je zastava postavljena poslije 22 sata kada je na snazi policijski sat u glavnom gradu Crne Gore.

Za sada nema političkih reakcija na ovaj izgred.

Na fotografiji koju je objavio portal Analitika vidi se kako dvije osobe učvršćuju zastavu na ogradu veleposlanstva, a treća taj čin snima.

Trobojnica je u Crnoj Gori i simbol prosvjednih šetnji koje je nakon večernjih molitvi organizirala Srpska pravoslavna crkva tijekom cijele godine protiveći se zakonu o slobodi vjeroispovijesti za koji je tvrdila da je „paravan za oduzimanje crkvene imovine u Crnoj Gori“.

Na energiji tih prosvjeda kreirana je prosrpska koalicija „Za budućnost Crne Gore“, koju je predvodio sadašnji mandatar Zdravko Krivokapić i ona je s druge dvije oporbene koalicije „Mir je naša nacija“, Alekse Bečića i „Crno na bijelo“, Dritana Abazovića, nakon 30 godina smijenila Demokratsku partiju socijalista Mila Đukanovića s vlasti.

Odmah nakon izbora 30. kolovoza dogodili su se međunacionalni incidenti u Pljevljima, gdje su nekoliko dana ispisivani uvredljivi grafiti na kućama i objektima u tom gradu u kojima žive i rade Bošnjaci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 12:46