VELIKA AKCIJA

Crnogorska policija uhitila kriminalce koji su u više akcija planirali likvidaciju tužitelja i policajaca

U međusobnim likvidacijama pripadnika škaljarskog i kavačkog klana od 2015. dosad ubijeno je više od 50 osoba
 Ilustracija/Milos Vujovic/ANADOLU AGENCY/Anadolu Agency via AFP

Crnogorska policija uhitila je petak kriminalnu skupinu koja je planirala likvidaciju tužitelja i policajaca.

Kako su prenijeli mediji u Podgorici, na meti šesteročlane skupine bliske ozloglašenom škaljarskom klanu bili su specijalni tužitelji za organizirani kriminal Milivoje Katnić i Saša Čađenović te policajci iz odjela za borbu protiv organiziranog kriminala Zoran Lazović, Petar Lazović i Ivan Đoković.

Kriminalni plan je predviđao, kako piše podgorička Pobjeda, da se, nakon što čelnici Specijalnog tužiteljstva i policije dolaskom nove vlasti u Crnoj Gori budu smijenjeni, budu likvidirani u više istovremenih akcija.

Prema informacijama portala Vijesti, uhićeni kriminalci planirali su napad i na sutkinju Biljanu Uskoković, koja je vodila predmet protiv jednog visokopozicioniranog pripadnika škaljarskog klana iz Kotora.

Crnogorsko Specijalno tužiteljstvo i policijski odjel za borbu protiv organiziranog kriminala i korupcije u zadnjih godinu dana uspjeli su zaustaviti niz međusobnih likvidacija pripadnika škaljarskog i kavačkog klana u čijem je ratu, koji je počeo 2015. godine, dosad ubijeno više od 50 osoba.

U travnju ove godine uhićen je navodni vođa kavačkog kriminalnog klana Slobodan Kašćelan i on se od tad nalazi u pritvoru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:15