JEDINI ČELNIK U EUROPI

Crnogorski premijer se i dalje odbija cijepiti: ‘Raste mi broj antitijela, ne znam otkud taj fenomen‘

“Kod mene raste broj antitijela i ne znam otkud taj fenomen. Onoga trenutka kada broj bude ispod 100, cijepit ću se", kazao je Krivokapić.

Crnogorski predsjednik vlade Zdravko Krivokapić 

 Dppa/Ddp Usa/Profimedia

Predsjednik crnogorske vlade Zdravko Krivokapić rekao je u četvrtak da se neće cijepiti protiv koronavirusa, jer ima dovoljan broj antiteijela, te je tako ostao jedini čelnik u Europi koji nije primio cjepivo protiv koronavirusa.

“Kod mene raste broj antitijela i ne znam otkud taj fenomen. Onoga trenutka kada broj bude ispod 100 cijepit ću se", kazao je Krivokapić, istaknuvši da će uvijek poslušati savjet svog liječnika.

Krivokapić je često u crnogorskoj javnosti kritiziran zbog kršenja epidemioloških mjera, posebno na vjerskim skupovima Srpske pravoslavne crkve, gdje je i snimljen kako se zajedno s ostalim vjernicima “pričestio” istom žlicom.

Podgorički portal Analitika primijetio je da je Crna Gora sada jedina država u Europi čiju vladu predvodi necijepljeni predsjednik, podsjećajući da su pojedini premijeri, poput kosovskog Albina Kurtija, među prvima primili cjepivo kako bi dali primjer stanovnicima svojih država.

Mediji u Podgorici su podsjetili da je srbijanska premijerka Ana Brnabić prvu je dozu primila još u prosincu prošle godine, a Edi Rama iz Albanije u veljači ove godine, dok su čelnici izvršne vlasti u Hrvatskoj i Sloveniji, Andrej Plenković i Janez Janša, cjepivo primili u ožujku.

U Crnoj Gori posljednja dva tjedna raste broj oboljelih i preminulih od koronavirusa, a čelnici zdravstvenih vlasti pozivaju građane da se cijepe. Crnogorski epidemiolozi su zaprijetili da bi, ako se nastavi pogoršanje zdravstvene situacije, covid propusnice uskoro mogle biti obavezne za sve zaposlene u javnoj upravi.

Crna Gora do sada je cijepila blizu 55 posto odraslog stanovništva. Od početka pandemije u toj zemlji preminulo je preko dvije tisuće osoba, ili preko 0,3 posto populacije Crne Gore.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. ožujak 2023 00:00