NESREĆA

ČUDO U MEKSIKU, SVI PUTNICI PREŽIVJELI PAD ZRAKOPLOVA Srušio se avion sa 101 osobom, nitko nije poginuo!

 
 REUTERS

Putnički avion tipa Embraer E190 s 97 putnika i četiri člana posade srušio se u utorak na letu iz meksičkog grada Duranga za prijestolnicu Mexico City, a guverner Duranga José Aispuro na Twitteru je objavio kako od 101 osobe koja se nalazila u avionu nitko nije poginuo! No, ozlijeđenih je 85, javlja BBC.

Meksičke vlasti su potvrdile kako je hospitalizirano 37 osoba od kojih su dvije u kritičnom stanju. Imena i nacionalnosti putnika za sada nisu objavljeni.

Prema prvim informacijama, letjelica meksičke kompanije Aero Mexico je iz zasad nepoznatih razloga pala samo pet minuta nakon polijetanja, a na fotografijama s mjesta nesreće koje je objavila lokalna civilna zaštita vide se krhotine zrakoplova iz kojih se uzdiže dim.

Zasad nema informacija o uzrocima nesreće, koja se dogodila oko 17 kilometara od aerodroma u Durangu, ali lokalni mediji javljaju da su neki od preživjelih sami bili u stanju izaći iz olupine. Dio ljudi je dotrčao do obližnje autoceste i zaustavljao vozila tražeći pomoć.

Spasilačke ekipe su na mjesto događaja dojurile relativno brzo.

Durango Civil Protection

Durango Civil Protection

Putnica Jackeline Flores rekla je novinarima da se avion srušio ubrzo nakon što je poletio po jakoj kiši. Ona i njezina kći izvukle su se kroz rupu u trupu zrakoplova, u trenutku kada se avion počeo puniti dimom i kad se počeo širiti plamen.

"Mala djevojčica koja je izišla iz aviona plakala je jer joj je noga bila opečena", rekla je Flores, Meksikanka koja živi u Bogoti u Kolumbiji. Flores je kazala da su njezina putovnica i isprave stradali u vatri. "Osjećam se blagoslovljeno i zahvalna sam Bogu", rekla je.

Televizijske snimke pokazuju teško oštećen zrakoplov u šikari nad kojim se nadvija gust dim. Avion je jedva poletio, bilo je kao da je udarila jaka zračna struja, rekao je drugi putnik za mrežu Televisa.

Guverner Duranga Aispuro također je rekao da je nalet vjetra pogodio avion prije no što se iznenada srušio. "Lijevo krilo aviona udarilo je u tlo i otpala su dva motora, da bi se potom zaustavio 300 metara od piste", izjavio je on na konferenciji za novinare, citirajući kontrolu zračnog prometa u zračnoj luci.

Putnici su mogli pobjeći pomoću tobogana za spašavanje prije no što je avion progutao plamen. Najteže je ozlijeđen pilot, no u stabilnom je stanju.

Aeromexico nije u posljednjih deset godina imao zrakoplovnih nesreća sa smrtno stradalima. Zrakoplov star deset godina unajmio 2014. je od američke tvrtke Republic Arlines.

(180731) -- DURANGO, July 31, 2018 () -- Rescuers work at the site where a plane crashed in Durango, Mexico, on July 31, 2018. An Aeromexico plane carrying more than 100 people crashed in the northern Mexican state of Durango on Tuesday, but there were no fatalities, authorities said., Image: 380482721, License: Rights-managed, Restrictions: WORLD RIGHTS excluding China- Fee Payable Upon Reproduction - For queries contact Avalon.red - sales@avalon.red  London: +44 (0) 20 7421 6000  Los Angeles: +1 (310) 822 0419  Berlin: +49 (0) 30 76 212 251, Model Release: no, Credit line: Profimedia, UPPA News
Profimedia, UPPA News

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. kolovoz 2022 04:28