UMALO KOBAN IZLET

ČUDOM SPAŠEN PAR NA NOVOM ZELANDU Izgubili se u divljini, imali hrane za samo tjedan dana, a zapeli u nacionalnom parku gotovo triput duže

 
Jessica o'Connor i Dion Reynolds
 Policija Novog Zelanda

Punih devetnaest dana nakon što su se zaputili na izlet, u divljini Novog Zelanda pronađen je mladi par koji se izgubio.

Jessica o'Connor i Dion Reynolds, oboje 23-godišnjaci, krenuli su 9. svibnja šetati nacionalnim parkom Kahurangi. Očekivali su da će njihov izlet trajati šest do sedam dana, ali su se izgubili. Svemu je kumovala i gusta magla u koju su ušli, a zbog koje su se ozlijedili prilikom nezgodnog pada. Pronašli su vodu i jedva preživjeli do dolaska spasilačkog helikoptera koji ih je primijetio zahvaljujući dimu vatre koju su zapalili, piše BBC.

Jessica je učiteljica kajaka, a Reynolds kuhar, no ponijeli su hrane dostatne samo za tjedan dana. Bili su stoga zahvalni kada im je spasilačka ekipa donijela energetske pločice do te mjere da su ih zagrlili. Ispričali su detalje svoje drame. Tako je Jessica pri padu ozlijedila leđa, a Dion je izvrnuo gležanj. Nakon što su shvatili u kakvim se problemima nalaze, 18. svibnja zapalili su veliku vatru i nadali se da će ih netko pronaći, što se naposljetku i dogodilo.

Nade su im polako kopnile, no malo prije 13 sati u srijedu potražni helikopter uočio je dim njihove vatre. Koordinator policijske istrage Malcolm York rekao je kako je par pronađen u dobrom stanju, ali su bili vrlo gladni, te su morali preživjeti jaku kišu i niske temperature tijekom noći.

- Ipak, učinili su ispravnu stvar. Ostali su na mjestu i vatrom dali do znanja gdje se nalaze - rekao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 07:15