NESREĆA NAD JADRANOM

'ČUO SAM S.O.S., ALI NISAM VIDIO GDJE JE PAO' Za američkim avionom F-16 traga i hrvatski brod

Zrakoplov koji je bio na vježbi zajedno s još tri letjelice izgubio je radio vezu s bazom i nestao na radaru
A US-made F-16 fighter taxi on the run way during an scramble take off at the eastern Hualien air force base on January 23, 2013. The Taiwan air force demonstrated their combat skills at the Hualien air base during an annual training before the coming lunar new year. AFP PHOTO / Sam Yeh
 AFP

SPLIT - Brodospasov snadbjevač platformi "Brodospas moon" traga za sinoć nestalim američkim borbenim zrakoplovom F 16, za koji se pretpostavlja da je pao u more kod Ravene, doznaje se od kapetana Mladena Brodarića, direktora splitskog Brodospasa.

"Naš se brod koji snadbjeva platforme nalazi na toj poziciji, na području gdje je nestao američki lovac. Negdje oko 21,30 sati sinoć smo dobili poziv za sudjelovanjem u potrazi. Odmah smo se uključili. Tragat ćemo i dalje dok bude postojala potreba za tim", rekao je za Hinu Brodarić.

AMERIKANCI IZGUBILI AVION NAD JADRANOM Lovac F-16 nestao s radara iznad Italije

Američki borbeni zrakoplov iz baze u Avianu bio je na vježbi zajedno s još tri letjelice, a nestao je s radara nedugo nakon što je pilot oko 20 sati javio kontroli leta da ima problema.

Pilot aviona koji je letio u paru s nestalom letjelicom čuo je S.O.S. kolege ali nije vidio gdje je avion pao jer se četiri letjelice nisu nalazile jedna pored druge.

Tragove goriva pronašli su brodovi lučke kapetanije u Raveni u pomorskoj zoni Emilije Romagne, gdje je sada usredotočena potraga, javio je talijanski list Il Corriere della Sera.

Osim hrvatskog broda za nestalim zrakoplovom tragaju i zrakoplovi iz američke baze u Avianu i talijanska obalna straža.

U Avianu, sjeverno od Venecije, nalazi se važna američka zrakoplovna i vojna baza.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 00:42