KULMINACIJA NASILJA

Cure detalji o penzionerki koja je ubila supruga: ‘On je njoj stavio nož pod vrat i zakucao je uza zid‘

Kći je tijekom svjedočenja na sudu otkrila brojne detalje iz njihova 24 godine dugog braka
Penelope i David Jackson
 Facebook

Penelope Jackson (66) i njen suprug David (78) u skladnom su braku proveli 24 godine. To je potrajalo do kobnog dana 13. veljače kad je Penelope uzela nož i svoga supruga izbola na smrt u njihovu zajedničkom domu u gradiću Berrow u Engleskoj.

Nakon što ga je Penelope ubola tri puta nožem u predjelu prsa, David je uspio nazvati hitnu pomoć. No, tad je Penelope preuzela telefonsku slušalicu i rekla bolničarima da se nada da će žrtva uz malo sreće iskrvariti do kraja prije nego što stignu na adresu.

Penelope kao motiv ubojstva navodi to da joj je bilo dosta svađa i života s njim.

U tijeku je suđenje koje bi trebalo potrajati tri tjedna, a na sudu je svjedočila Isobel Potterton (31), kći Penelope Jackson kojoj je David bio očuh. Otkrila je da su se među supružnicima u prošlosti odigrala tri incidenta koji su je uplašili.

Povijest zlostavljanja

Jednom je prilikom Jackson stavio nož pod vrat njezinoj majci te ga je obitelj morala razoružati. Tijekom drugog incidenta njezinoj je majci 'krvario nos, a otac ju je pribio uza zid.' Potterton je također otkrila da je njezin očuh jednom prilikom razbio šalicu na kojoj je pisalo Majčin dan, a koju je ona kupila majci, piše Daily Mail.

Otkrila je i da je kobne noći izbila svađa oko krumpira i punjača za iPad. Penelope Jackson pak poriče ubojstvo na sudu.

Potterton se prisjetila i jednog događaja u Njemačkoj, kada se promijenilo raspoloženje među gostima koji su tada bili kod njih te su svi potrčali prema spavaćoj sobi njezinih roditelja.

"Sjećam se da je mama nešto govorila, svi su potrčali prema kući. Svi su pojurili gore u spavaću sobu, a tata je mami zabio nož pod vrat. Bila je nasuprot vrata na kojima smo mi stajali. Članovi naše obitelji nekako su uspjeli oduzeti nož iz ruke mome ocu", rekla je Potterton te dodala da je ona neko vrijeme boravila kod prijatelja nakon što se dogodio taj incident.

image
Penelope i David Jackson
Facebook

Također se prisjetila događaja kada se jednog dana vratila kući iz škole u Njemačkoj, a očuh je ponovno pribio njezinu majku uza zid.

"Mama je bila pribijena uza zid hodnika. Nos joj je krvario, a tata ju je prikovao uza zid. Plakala je. Rekli su mi da odem gore u sobu. Nakon toga mama je spakirala dva kovčega i te smo večeri prespavali u hotelu. Rekla je da odlazimo", prisjetila se kći, no sljedećeg dana supružnici su se pomirili, a ona se s majkom vratila kući.

'On nema srca'

Opisala je i kako ju je očuh jedne večeri natjerao da ustane iz kreveta i ode po šalicu koju je poklonila majci za Majčin dan, a zatim ju je razbio pred njom.

Na dan kobnog napada čula se s roditeljima putem Zoom videopoziva, a tijekom njihova razgovora, njih su se dvoje porječkali oko krumpira koji je bio poslužen za večeru. "Samo sam kolutala očima i pomislila - kako su blesavi. Pokušala sam nastaviti komunikaciju u drugome smjeru", rekla je kći.

Kasnije su se posvađali oko punjača za iPad jer su tijekom videopoziva shvatili da će uskoro ostati bez baterije. "Prepirali su se oko punjača. Tata je rekao nešto u stilu - tvoja mama nikada neće priznati da nije u pravu. Vidjela sam da se mama nakon toga uzrujala. Tata je izašao iz sobe, pa smo rekli da ćemo tu završiti naš razgovor", prepričala je kći.

Jacksonovoj se trenutno sudi zbog ubojstva Davida Jacksona, nakon što ga je triput izbola nožem.

"Mislila sam da ću ga ubosti u srce, no ispostavilo se da ga on nema", hladno je zaključila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 07:24