PRONAĐEN MRTAV

Cure detalji o zadnjim trenucima supruga europarlamentarke, pojavilo se pismo: ‘Ako mi se nešto dogodi, zovite njega!‘

‘Neka se nitko ne usudi ni reći ni pomisliti da je moj otac počinio samoubojstvo‘, rekla je njegova kći Carolina

Angelo Onorato

 Rita/zuma Press/profimedia/Rita/zuma Press/profimedia

Obitelj Angela Oronata sigurna je da 55-godišnjak nije počinio samoubojstvo. Kako je Jutarnji već pisao, suprug talijanske europarlamentarke Francesce Donato pronađen je u subotu mrtav u svom automobilu u Palermu. Policija nakon provedenog očevida na tijelu nije pronašla tragove nasilne smrti. No Francesca i njena 20-godišnja kćer Carolina sigurne su da njihov suprug i otac nije digao ruku na sebe.

- Moga supruga su ubili! - napisala je Francesca Donato na društvenim mrežama.

- Moj otac nije bio osoba koja bi ovako ostavila svoju obitelj. Neka se nitko ne usudi ni reći ni pomisliti da je moj otac počinio samoubojstvo - dodala je Carolina.

image

Angelo Onorato

Rita/zuma Press/profimedia/Rita/zuma Press/profimedia

Kako pišu talijanske novine Corriere della Sera, supruga i kći u subotu su do kasno navečer bile na ispitivanju u policiji. Ispričale su kako su one te koje su pronašle tijelo 55-godišnjaka nakon što su ga čitav dan tražile. Kada se nije pojavio u subotu na ručku, niti im se javljao na mobitel, majka i kći su ga krenule tražiti pomoću pametnog mobitela. Lokacija ih je odvela do Viale Regione Siciliana u Palermu i gdje su otkrile njegovo tijelo s plastičnom vezicom oko vrata.

Odvjetnik i obiteljski prijatelj policiji je potvrdio da je preminuli muškarac obitelji ostavio pismo u kojem spominje mogućnost svoje smrti. U pismo, između ostalog, piše: ‘Ako bi mi se nešto dogodilo... Odvjetnik zna sve i poznaje situaciju, kontaktirajte ga.‘ U pismu je, navodno, otkrio i tko bi ga mogao ubiti.

Policija je uspjela otkriti Angelovo kretanje kobnog dana i prethodne večeri. Večer prije smrti bio je na zabavi, a ujutro se sastao s jednom osobom nedaleko Palerma. Jednog je rođaka odvezao u zračnu luku te mu tom prilikom rekao: ‘Riješit ću problem s osobom iz Capacija, nadam se na miran način.‘

Podsjećamo, Poduzetnik iz Palerma Angelo Onorato, suprug europarlamentarke i zamjenice tajnice Kršćanske demokracije Francesce Donato, nađen je mrtav u subotu poslijepodne.Oko vrata je imao plastičnu traku, na košulji su mu pronađene mrlje od krvi, dok u automobilu, prema zaključku policije, nije bilo tragova borbe.

image

Francesca Donato

Dwi Anoraganingrum/imago Stock&people/profimedia/Dwi Anoraganingrum/imago Stock&people/profimedia

Pronađen je kako sjedi na vozačkom sjedalu, vezan sigurnosnim pojasom, prozori su bili netaknuti, a na nogama nije imao cipele. Pronađena je i mrlja od krvi na košulji, a pretpostavlja se da se radi o tragovima koji su izlazili iz usta te da je preminuo od gušenja. Također, niti nadzorne kamere nisu pokazale da je netko došao do automobila 55-godišnjaka i ubio ga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. lipanj 2024 10:25