STRAVIČAN SLUČAJ

Cure detalji turbulentne veze nestale Srpkinje i njezina muža, ovaj selfie se može gledati u sasvim drugom svjetlu...

Ako bismo sudili samo po objavama na društvenim mrežama, Ana Walshe vodila je glamurozan, sretan život sa svojim suprugom Brianom...

Ana Walshe

 Instagram/

Ako bismo sudili samo po objavama na društvenim mrežama, Ana Walshe vodila je glamurozan, sretan život sa svojim suprugom Brianom u američkom gradiću Cohassetu. No, misteriozni nestanak Srpkinje izazvao je ogroman interes javnosti pa su na površinu isplivale neke informacije iz njihovog privatnog života koje govore da su Ana i Brian imali prilično turbulentan odnos.

Najnovija u nizu takvih vijest jest ona da je Ana još 2014. godine prijavila policiji Briana zbog prijetnji smrću. Bilo je to dosta ranije nego što su se zaručili, a Walshe joj je navodno putem telefona rekao da će ubiti i nju i njezine prijatelje.

Iako Brian Walsh u tom policijskom izvješću nije identificiran, izvori novinara američke postaje Boston 25 News tvrde da se radi upravo o njemu.

Policajci u izvješću navode potencijalno kazneno djelo prijetnje, no kako Ana kasnije nije surađivala s policijom, Brian nikad nije optužen, a slučaj je zatvoren.

Bivši šef bostonske policije Dan Linskey vjeruje da je ova stara optužba sada vrlo značajna.

- Ona oslikava povijest odnosa koju smo tražili kako bismo vidjeli što se događalo u toj vezi. Sve veze imaju neke krize, zar ne? Ljudi se svađaju, tuku i ne slažu. Ali kad ste se obratili vlastima jer smatrate da je vaša fizička sigurnost i sigurnost vaših prijatelja u opasnosti te da uložite službenu prijavu, to je drugačija razina, rekao je Linskey.

Nešto više od godinu dana nakon što je Ana policiji rekla da joj je Brian prijetio ubojstvom, na društvenim se mrežama pohvalila kako su se zaručili. Četiri mjeseca kasnije bili su vjenčani.

Također, Ana je u svibnju 2018. godine na svom Instagram profilu objavila selfie koji se iz današnje perspektive može gledati iz posve drugog kuta.

- Blagi potres mozga, nagnječen kuk i posjekotina. #ranjivost, napisala je Ana Walshe uz selfie na kojem se vidi masnica iznad oka.

Ozljedu je prijateljici u komentaru objasnila ovako: "Svježe polirani mramorni podovi na poslu".

- Često će žrtve obiteljskog nasilja pokrivati ​​svoje zlostavljače i pronaći izgovore za svoje ozljede. Hashtag ranjivost može se objasniti kao poruku da je na ranjivom mjestu u svojoj vezi i da tako želi doprijeti do ljudi, izjavio je Linskey.

Podsjetimo, Ana je navodno posljednji put viđena u svojoj kući, u Cohassetu u američkoj saveznoj državi Massachusetts, 1. siječnja nešto nakon ponoći, a policija se obratila javnosti za pomoć. Viđena je kako izlazi iz kuće oko četiri sata ujutro 1. siječnja da bi se odvezla do Zračne luke ‘Logan‘ u Bostonu, gdje se trebala ukrcati na let za Washington.

Ana, međutim, nije ni stigla do aerodroma, kako kaže šef policije, a nemaju ni potvrdu da je ušla u vozilo kojim je trebala stići do zračne luke. Ana Walshe je imala kartu za let za Washington za 3. siječnja, ali su je zvali da dođe ranije zbog nekog hitnog poslovnog slučaja.

Ana Walshe je porijeklom iz Beograda, a njen su nestanak prošlog tjedna prijavili muž i poslodavac, tri dana nakon što je navodno posljednji put viđena.

U međuvremenu je suprug uhićen zbog ometanja istrage i davanje lažnih podataka. On je te optužbe zanijekao. Tužitelji su naveli kako u podrumu kuće ima tragova krvi, a također su utvrdili kako je Brian Walshe kupio za 450 dolara u gotovini hrpu sredstva za čišćenje i dezinfekciju. Policija pretpostavlja kako Brian Walshe nije odmah prijavio nestanak kako bi kupio vrijeme da što bolje očisti dokaze.

Brian je bio u kući u petak i subotu, pomažući policijskim inspektorima, ali su ga prije toga snimile kamere u trgovini Home Depota u Rocklandu kako kupuje sredstva za čišćenje. Tužitelji su također ustvrdili da je Brian Walshe lagao policiji, rekavši da je u trgovinu otišao po sladoled za svog sina, dok je zapravo otišao kupiti sredstva za čišćenje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 19:42