STRAŠNI PROPUSTI

CURE NOVI DETALJI MASAKRA NA FLORIDI Šef policije: 'Pokolj se mogao spriječiti. Pozlilo mi je kada sam vidio snimke. Nema riječi koje mogu to opisati'

 
 Screenshot / TWITTER, YOUTUBE

Prošlotjedni masakr na Floridi u kojima je živote izgubilo 17 osoba i dalje ne prestaje izazivati pozornost svjetskih medija.

Tako CNN javlja kako je jedan od naoružanih policijskih službenika za vrijeme pucnjave čekao ispred zgrade dok je pomahnitali Nikolas Cruz unutar školskih prostorija ubijao sve koji su mu se našli na putu.

- Scott Peterson uopće nije ulazio u školu nakon što je zauzeo poziciju na desnoj strani zgrade, kazao je Scott Israel, šerif okruga Broward tijekom konferenciji za novinare u četvrtak.

Peterson je dao otkaz nakon što je suspendiran kada je počela unutarnja istraga, a Israel je potvrdio i kako je Peterson imao sve uvjete za mirovinu.

- Nakon pregleda svih snimki i uzimanja iskaza svjedoka utvrdili smo da je Peterson, naoružan i u uniformi, zauzeo poziciju na zapadnoj strani zgrade, i od tamo se više nije micao, kazao je Israel.

- Morao je ući unutra i ubiti napadača. Umjesto toga, čekao je oko četiri minute i pričao preko radija. Pozlilo mi je kada sam vidio snimke. Nema riječi koje mogu to opisati... Te obitelji su izgubile djecu. Izgubili smo učitelje. Bio sam na njihovim sahranama, bio sam kod njih doma. Jednostavno nemam riječi..., vidno potresen pričao je na presici šerif Israel.

Inače, Peterson je prije dolaska u policiju radio nekoliko različitih poslova. Jedno vrijeme bio je zaštitar i trgovac, služio je i u vojsci, a onda se 1985. zaposlio u policiji okruga Broward.

U trideset i dvije godina službe imao je zavidnu karijeru a čak je posljednjih godina dva puta bio nominiran za zamjenika godine.

Ovako je 2015. godine o njemu pričao šerif Israel.

- Vaša predanost i požrtvovnost su najbolji pokazatelj odanosti ovog ureda šerifa prema ljudima okruga Broward, izjavio je tada Israel.

Osim Petersona još su dva zamjenika suspendirana dok traje unutarnja istraga, a istraga je pokazala da su iz ureda šerifa morali 23 puta izlaziti na intervencija vezane uz Nikolasa Cruza ili njegovog brata.

Tako je prije dvije godine Cruz na Instagramu najavio svoj masakr, a bilo je poznato i da voli noževe i oružje. Njegov prijatelj koji je želio ostati anoniman kazao je kako se Cruz želio prijaviti u vojsku. Također, sumnjao je kako ima samoubilačkih sklonosti a bilo je samo pitanje vremena kada će napraviti pokolj u školi. Oružje je bilo sakriveno u kući drugog prijatelja na nepoznatoj lokaciji.

Sve ovo znali su dva pomoćnika šerifa koji su sada suspendirani i koje se sada istražuje jesu li mogli napraviti nešto po tom pitanju.

Policija je također objavila kako snimke nadzornih kamera nisu bile emitirane u realnom vremenu, kako se isprva mislilo. Kako je sada otkrio drugi šef policije Tony Pustizzi organi reda gledali su snimke s dvadesetminutnim odmakom, pa su pogrešno mislili kako je ubojica još uvijek u zgradi, dok je on zapravo već odavno napustio mjesto zločina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 08:54