STARI SURADNICI

Cure novi detalji svjedočenja: ‘Epstein mi je jednom rekao kakve cure voli Bill Clinton...‘

Clintonov glasnogovornik priznao je kako je bivši predsjednik četiri puta bio putnik u Epsteinovom zrakoplovu

Bill Clinton

 Kyle Mazza/NurPhoto/NurPhoto via AFP

Bivši predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Bill Clinton jedna je od osoba koje su spomenute u dokumentima koji su bili dio tužbe za klevetu koju je 2015. protiv dugogodišnje suradnice zloglasnog američkog financijaša i seksualnog prijestupnika Jeffreyja Epsteina Ghislaine Maxwell pokrenula Virginia Giuffre.

Svjedokinja u tom sudskom procesu Johanna Sjoberg rekla je tijekom svjedočenja rekla da joj je Epstein jednom prilikom rekao da Clinton voli "mlade djevojke", piše Business Insider.

Sjoberg su odvjetnici u jednom trenutku tijekom svjedočenja pitali je li Epstein dok je bio u njezinom društvu ikad spominjao Clintona. "Jednom je rekao da Clinton voli mlade, misleći na djevojke", rekla je Sjoberg. Ona je taj iskaz dala 18. svibnja 2016. godine.

Kada je Epstein 2019. optužen za trgovanje ljudima u svrhu seksualnog iskorištavanja, Clinton je rekao da o tim zločinima ne zna ništa, a njegov je glasnogovornik Angel Ureña Business Insideru u srijedu rekao da se otad do danas u tom pogledu ništa nije promijenilo.

Clinton je ranije rekao da mu je žao što se družio s Epsteinom koji je za vrijeme njegovo predsjedničkog mandata više puta posjetio Bijelu kuću. Kada je riječ o povezanosti Clintona i Epsteina, bivši američki predsjednik nikad nije optužen.

Clintonov glasnogovornik rekao je da je ovaj četiri puta bio putnik u Epsteinovom zrakoplovu te da su se ta putovanja dogodila 2002. i 2003. godine. Ureña je rekao da Clinton i Epstein 20 godina nisu imali nikakav kontakt.

Sjoberg je tijekom suđenja rekla da je znala da je Epstein imao posla s Clintonom, ali da nije znala da su prijatelji sve dok o tome nije čitala u časopisu Vanity Fair.

Sjoberg je rekla da Clintona nikada nije vidjela na Epsteinovom otoku u Američkim djevičanskim otocima. Maxwell i Giuffre kasnije su se nagodile, a The Miami Herald kaže da je Maxwell Guiffre u sklopu nagodbe isplatila milijunsku odštetu.

Maxwell je 29. prosinca 2021. godine proglašena krivom za trgovanjem ljudima u svrhu seksualnog iskorištavanja, a krajem lipnja 2022. osuđena je na kaznu zatvora od 20 godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 07:50